UE avertizează Microsoft în legătură cu achiziția Activision

Autoritățile Uniunii Europene urmează să avertizeze Microsoft cu privire la achiziția Activision-Blizzard, compania din spatele francizei „Call of Duty”. Înștiințarea adresată gigantului tech reprezintă un hop pentru întregul proces de preluare al companiei de jocuri video și vine cu îngrijorări similare înaintate de oficialii britanici și americani.

Documentul pregătit de Comisia Europeană –cunoscut ca declarație de obiecții– va fi trimis către Microsoft în următoarele săptămâni, decizia finală fiind așteptată pe 11 aprilie, conform unor surse citate de Reuters.

Gigantul american era dispus să ofere anumite concesii către CE pentru a accelera preluarea, însă autoritățile europene nu au acceptat oferta atât timp cât declarația de obiecții nu a fost întocmită.

Continuăm să colaborăm cu Comisia Europeană pentru a aborda orice preocupări legate de piață. Obiectivul nostru este de a aduce mai multe jocuri pentru mai mulți oameni, iar achiziția [Activision] va contribui la îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft pentru Reuters.

Sursele citate de agenția de presă spun că, în momentul de față, există discuții informale între reprezentanții companiei și CE pe marginea concesiilor, care ar putea fi acceptate de autoritățile blocului comunitar.

De când Microsoft a anunțat, anul trecut, că va cumpăra Activision pentru suma de 69 de miliarde dolari, instituțiile de reglementare din SUA și Marea Britanie au reacționat aproape imediat, exprimându-și îngrijorarea referitoare la poziția dominantă pe care Microsoft ar ocupa-o dacă preluarea este efectuată. Mai mult decât atât, la începutul lunii decembrie, autoritățile americane au acționat Microsoft în judecată cu scopul de a opri achiziția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *