România calcă pe pașii pe care a venit – înapoi în Evul Mediu

Votul care s-a dat în Senat în urmă cu câteva zile pentru redefinirea termenului de ”familie” în Constituție și propaganda pe care Coaliția pentru Familie a început-o odată cu avizul pozitiv al aleșilor ne arată o realitate sumbră: România calcă, încet – încet, pe drumul de întoarcere în Evul Mediu. 

Campania propagată de CpF pe rețelele de socializare și în câteva publicații evident asociate (ActiveNews, de exemplu) dovedește că manipularea unei bune părți din populație nu e atât de dificilă; e nevoie doar să amintești de copiii patriei și să însămânțezi o stare de pericol. Minorii sunt un subiect sensibil, însă când aceștia sunt folosiți drept laitmotiv pentru pomparea unor idei total nedemocratice, este evident că ne îndreptăm în direcția greșită.

Clipul de promovare amintit anterior începe cu întrebarea ”Cu ce mă afectează căsătoria dintre doi bărbați?”. Răspunsul, care este dat abia peste câteva secvențe bune, după ce sunt afișate mai multe fotografii cu cupluri – menționăm că nu există o sursă pentru poze, existând posibilitatea ca acestea să fie luate fără dreptul autorilor -, este pueril: ”Reeducarea copiilor”.

Cu ce mă afectează căsătoria dintre doi bărbați? Reeducarea copiilor.

Cu ce mă afectează căsătoria dintre doi bărbați? Reeducarea copiilor.

Gepostet von Coaliţia pentru Familie am Donnerstag, 13. September 2018

Pe scurt, cele aproximativ patru minute din clip spun așa: că acceptarea de către stat și societate a mariajului între persoanele de același sex va duce la educarea copiilor pentru a accepta comportamente de acest gen. Ce voia Coaliția pentru Familie să spună, dar n-a găsit cuvântul potrivit, era ”toleranță”. Însă o Românie tolerantă pare un scenariu de Hitchcock, nu unul al unui stat membru UE de 11 ani.

Teama cea mai mare a organizației și a susținătorilor ei (implicit), este ca să nu crească numărul tinerilor care preferă același sex. Înțelegem și din răspunsurile date de senatori pentru VICE că mai multe persoane homosexuale = mai puțini copii = ”dispariția națiunii” (Leon Dănăilă, PNL). O logică total eronată, dar care, de dragul spectaculosului, este folosită. Același mecanism de gândire se aplică și la teoria ”cuplurile gay adoptă copii = mai mulți copii gay”.

Mai periculos decât ceea ce am spus mai sus (cu accent pe ignorarea existenței conceptului de toleranță) este abordarea greșită pe care clipul de promovare îl are când vine vorba de educație. Una dintre modalitățile prin care copiii ”vor fi educați în spiritul homosexualității” este prin citirea cărților. Nu, nu e glumă.

În lumea pe care asociațiile ce formează Coaliția pentru Familie (printre care multe ”pro-vita”) vor să o contureze, cititul nu e bun. Nici uitatul la filme și clar nici activitățile extra-școlare. Este bine să citești și să te uiți la filme doar dacă acestea abordează subiectele dorite, ca relațiile exlusiv bărbat-femeie, dacă în ele apar fete care îngrijesc bebeluși de jucărie și băieți care fac întreceri cu mașinuțele. Nu despre doi regi care se căsătoresc, un băiat care devine fată, un desen în animat cu un copil cu două mame și așa mai departe. Aceste exemple sunt prea tolerante – pardon, sunt începutul transformării în gay a copiilor.

În timp ce alte state membre UE au luat deja frâiele privind garantarea drepturilor umane, România calcă înapoi, pe urmele pe care a venit, îndreptându-se spre Evul Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *