Fascinanta experiență Marginaliaetc.ro – Standarde intelectuale înalte, bun simț și publicistică de maximă calitate! EXCLUSIV

Mediastandard.ro vă recomandă să nu ratați (chiar ar fi păcat!) interacționarea intensă și repetată cu experiența www.marginaliaetc.ro, fiindcă aveți de-a face cu o platformă de idei, comentarii, analize, note și luări de poziție, recenzii și recomandări etc. de cea mai mare calitate.

Textele Marginaliaetc.ro poartă semnături cu greutate ale unor cunoscuți intelectuali cu vocație publicistică. Fondatorii sunt: Teodor Baconschi, Claudiu D. Tufiș, Georgeta Condur, Marian Zulean, Alexandru Călinescu, Tom Gallagher, Andrei Vieru, Ioan Stanomir, Cătălin Avramescu, Karl-Peter Schwarz, Gabriel Claudiu Mursa, Adrian Miroiu, Ciprian Apetrei, Adrian Papahagi, Dana Jalobeanu, Adela Toplean, Vladimir Tismăneanu, Tudorel Urian, Martin S. Martin (Martin Ștefan Constantinescu), Bogdan Călinescu – Nicolaus Lecaussin, Christina Zarifopol-Illias și Dragoș Paul Aligică – mai multe detalii AICI ( https://www.marginaliaetc.ro/category/biografii/)

Parteneriat cu Newsweek România

Lista totală a contribuitorilor – printre care îi regăsim și pe Horia-Roman Patapievici, Ioan T. Morar sau Rodica Culcer – o puteți consulta AICI (https://www.marginaliaetc.ro/contributori/). Cel care a pus prima piatră la temelia Marginaliaetc.ro este Dragoș Paul Aligică, doctor în ştiințe politice (Indiana University, Bloomington), în economie (ASE București) şi în sociologie (Universitatea Bucureşti). Este cercetător şi cadru didactic la James Buchanan Center for Political Economy, George Mason University şi fellow la Hudson Institute, Washington DC. Aligică a predat la SNSPA Bucureşti şi a funcţionat ca expert şi consultant atât pentru organisme internaţionale precum Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite, Banca Mondială şi United States Agency for International Development, cât şi pentru sectorul privat, lucrând pentru companii de consultanţă internaţională precum Booz Allen Hamilton. Facem precizarea că Marginaliaetc.ro funcționează într-un parteneriat informal cu Newsweek România.

Standarde intelectuale înalte și publicistică de maximă calitate

Iată descrierea proiectului: ”Marginalia etc. este o platforma de idei, comentarii, analize, note si luari de pozitie, recenzii si recomandari etc. creata de un grup de intelectuali cu vocatie publicistica. Profilul lor graviteaza in jurul a doua coordonate: standardele intelectuale inalte si dorinta de a face publicistica in limba romana. Sunt oameni carora le pasa de viitorul limbii, culturii si traditiei intelectuale-academic-publicistice romanesti. Alaturi de ei sunt publicisti si intelectuali occidentali care in decursul anilor si-au dovedit interesul pentru cultura romana si societatea romanesca, devenind, prin activitatea lor, participanti activi, cu un impact semnificativ, asupra comunitatii intelectuale si publicistice romanesti.

Marginalia etc. nu este ideologica. Nu exista asteptari de aliniere la un curent ideologic sau altul. Pe de alta parte, nu vrea sa ceara autorilor mimarea ipocrita a neutralitatii, obiectivitatii sau apolitismului. Da libertate fiecaruia. Fondatori sau contributori, au toata libertatea de gandire si expresie posibila, in conditiile date.

Marginalia etc. nu se prezinta si nu se va prezenta ca entitate omogena in spatiul ideologic-politic, nu va lua pozitii in numele membrilor si contributorilor. Dar autorii si contributorii ei pot lua, individual, ce pozitii publice, ideologice sau politice doresc. E un spatiu liber, necenzurat, in care totul se bazeaza pe regulile nescrise ale bunului simt si civilizatiei.

Marginalia etc. este larg deschisa contributiilor tuturor specialistilor si celor interesati sa participe la dezbaterea publica. Functioneaza intr-un regim ce va combina productia de continut si rolul de hub, de placa turnanta. Marginalia nu se vrea un competitor al revistelor si platformelor deja stabilite. Marginalia etc. nu e o revista, nu are rubrici fixe (are categorii de grupare a continutului, dar nu mai mult), nu se vrea nimic din formulele deja consacrate fie in vechea presa, fie in cea noua.

Marginalia etc. se vrea inainte de orice un spatiu comun, o resursa colectiva creata si mentinuta prin actiune comuna, a unei comunitati de autori si cititori. Vrea sa dea un semnal de calitate si profesionism. E constienta ca sunt si vor fi si alte platforme si grupuri de calitate si de profesionisti in jur, ii recunoaste ca atare si sustine fara rezerve. Dar Marginalia isi propune in acelasi timp sa isi construiasca propria tipologie si propriul brand de excelenta.

Marginalia etc. functioneaza intr-un parteneriat informal cu Newsweek Romania, un parteneriat bazat pe principiile probitatii publicistice si responsabilitatii sociale si pe obiectivul de a contribui impreuna, in mod complementar si convergent, la refacerea standardelor in sfera si dezbaterea publica din Romania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *