Boții ruși nu salvează doar politicieni, ci și personaje de film

Mintea omului contemporan asaltat de știri apocaliptice știe un lucru: hackerii și boții ruși lucrează la foc automat ca să deturneze politica americană, pe Donald Trump și în general tot ce este potrivnic domnului Vladimir Putin.

Pe de altă parte, mai puțin evident este faptul că respectivii hackeri sunt și ei oameni, au, cum ar veni, preferințe, cât despre boți… ei bine, dacă sunt sau nu oameni rămâne un subiect de discuție. Dar siguri este că au fost folosiți și în alte scopuri decât politica și politicianul mai sus amintiți.

Iar unul dintre aceste scopuri, atenție, a fost salvarea unui personaj de film de la dispariția din producția în care apărea. Și nu că ar fi vorba despre un film oarecare, ci tocmai Star Wars: ultimul Jedi, cât despre personajul în cauză, acesta este generalul Hux.

Această informație a ieșit la iveală în cadrul documentarului Regizorul și Jedi-ul, realizat de Anthony Wonke, în care regizorul filmului Star Wars: ultimul Jedi, Rian Johnson, discută subiectul influenței rusești la o întâlnire de producție. Mai mult, se pare că pentru această campanie agenții de influență au pus la bătaie hashtag-ul #HuxLive.

De ce au ales să facă acest lucru, însă? Ei bine, există speculații conform cărora la mijloc ar fi tendințele totalitare și autoritariste ale generalului Hux. Lucru care face sens, dacă ne gândim la mediul ideologic în care activează cei care derulează campanii de acest fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *