Meta adoptă o serie de măsuri prin care ajută refugiații ucraineni

Meta a anunțat că va lua măsuri de ajutorare a utilizatorilor ucraineni. În postarea de pe blogul companiei se vorbește despre implementarea unui centru de informații pe Facebook, dar și pe Instagram unde oamenii pot găsi informații relevante despre organizațiile internaționale pentru refugiați.

Centrul de informații se va numi Community Help și va conține link-uri către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Organizația Internațională pentru Migrație și către organizațiile locale ale Crucii Roșii.

Detaliile din Community Help se referă la locurile unde se oferă ajutor medical și la modul prin care ucrainenii pot obține asistență, atât pe teritoriul ​​Ucrainei, cât și pe teritoriul țărilor vecine.

                                                                   

 

După cum vezi și în imaginile oferite de Meta, link-ul către Community Help va fi afișat în partea de sus a feed-urilor din Facebook și Instagram ale ucrainenilor. Funcția va fi disponibilă în Ucraina, Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Republica Moldova.

Pe lângă aceste schimbări de pe Facebook și Instagram, Meta a desfășurat încă de pe 24 februarie o strângere de fonduri care a colectat peste 30 de milioane de dolari pentru ONG-urile care oferă ajutor umanitar în Ucraina. Suma a fost strânsă prin donațiile a peste 750.000 de oameni și s-a dus către mii de organizații care ajută cetățenii din Ucraina și refugiații din țările vecine prin furnizarea de îngrijiri medicale de urgență, adăpost, hrană sau transport.

Printre atâtea vești de restricții, sancțiuni și interziceri, e o gură de aer proaspăt când o companie gigant din tech anunță că face pași concreți pentru a ajuta victimele acestui război iligitim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *