Jurnaliștii NYTimes vor părăsi Rusia. „Nici Stalin, nici măcar Războiul Rece nu au reuşit să ne îndepărteze din Rusia”

Noile legi intrate în vigoare în Rusia, care pedepsesc referirile la războiul din Ucraina cu până la 15 ani de închisoare, au făcut multe publicații istorice să-și reconsidere desfășurarea activității pe teritoriul rus. Cea mai recentă instituție media care și-a anunțat retragerea este New York Times, care și-a chemat jurnaliștii înapoi.

O sută de ani i-a luat Rusiei să scoată unul dintre cele mai de succes cotidiene americane de pe propriul teritoriu. Fostul șef al redacției din Moscova a NYTimes Neil MacFarquhar a făcut anunțul pe Twitter, adăugând că „nici Stalin, nici măcar Războiul Rece nu au reuşit să ne îndepărteze din Rusia”, conform Paginademedia.

CNBC, citând un articol de pe siteul New York Times, susține că măsura adoptată este temporară, cel mai probabil până vor reuși să analizeze limitările noii legi. BBC, instituție media care anunțase anterior oprirea difuzării în Rusia, și-a reluat transmisiunea în limba engleză pe 8 martie.

Cliff Levy, redactorul-șef adjunct al Times, a atașat o captură de ecran cu mesajul adresat personalului Times de către colegul său Michael Slackman, redactor-șef adjunct la rândul său, care anunța retragerea.

„Am avut o echipă de jurnaliști în Ucraina și în regiune care au fost martori la desfășurarea conflictului”, a scris Slackman către personal. El a precizat că această echipă este susținută de birouri din întreaga lume și de redacția Times din New York.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *