Armata pakistaneză încearcă supunerea presei

Intimidarea presei în zonele fără un sistem de valori democratice bine implementate este la ordinea zilei. Se întâmplă în Polonia, Rusia, Turcia și chiar România.

Printr-o situație similară trec și jurnaliștii pakistanezi, care ar fi supuși presiunilor din partea statului și a Armatei. Acest lucru, spune o asociație pentru drepturile presei, duce la o auto-cenzură a jurnaliștilor, conform Al Jazeera.

Raportul emis de către Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (Committee to Protect Journalists – CPJ) emis în decursul zilei de miercuri arată că armata Pakistanului a reușit să implementeze silențios o strategie în acest sens: a interzis intrarea în anumite regiuni, pentru a împiedica raportarea situației din zona respectivă, și a folosit de multe ori chiar și violența. În plus, mai multe publicații ar fi fost închise și jurnaliștii – bătuți.

Situația a degenerat într-atât de mult încât distribuitorii de cablu au întrerupt difuzarea celui mai mare canal de știri – Geo -, lăsând aproximativ 80% din casele pakistaneze fără principala televiziune, chiar înainte de alegeri.

Mai mult, dintre cele 22 de morți ale jurnaliștilor pakistanezi dni ultimul deceniu, 11 au fost legate de militari, agenți ai serviciilor de inteligență și persoane cu legături în armată.

Toate aceste acuzații au fost negate de către armată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *