Aplicația anti-fake news unică în lume, creată de o echipă de clujeni

O echipă de clujeni a pus bazele unui proiect ce va schimba fața mass-mediei, creând un program care să depisteze știrile false.

Startup-ul Zetta Cloud, cea care a lansat în premieră pe piața media din România în 2013 aplicația Stirili, încă lucrează la TrustServista, programul care, prin algoritmi de filtrare, analiză, sortare și grupare, analizează nivelul de încredere al unei știri, conform Ziare.com.

Proiectul a fost finanțat prin Digital News Innovation (DNI), program susținut de Google pentru companii media, și deocamdată se află în faza unui prototip funcțional cu un număr limitat de utilizatori. Publicul larg va avea acces în curând la aplicație, iar varianta în limba română este și ea în plan.

În interviul pentru Ziare.com, inițiatorii au vorbit și despre modul în care aplicația determină credibilitatea articolului: ”Fiecare articol procesat de TrustServista este vectorizat sub forma unor cuvinte cheie, este analizat pentru determinarea sentimentului, a factorului de subiectivitate, a distribuirii cuvintelor care se refera la persoane, institutii, locatii”.

sursa: Ziare.com
sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *