Unul dintre partenerii lui Elon Musk vrea să se retragă din achiziția Twitter

Una dintre firmele cu capital de risc care s-a angajat să-l sprijine pe Elon Musk în achiziția Twitter, declară că vrea să se retragă din înțelegere. Devalorizarea acțiunilor companiei de social media este principalul motiv pentru care se caută o ieșire.

Unul dintre partenerii generali ai Manhattan Venture Partners (MVP) spune că firma caută căi prin care se poate sustrage astfel încât să nu mai finanțeze achiziția lui Musk. MVP s-a înțeles cu miliardarul în luna mai, conform Business Insider, însă acum pune la îndoială prețul de 44 de miliarde pe care Musk l-a lăsat neschimbat.

Cu toții încercăm să ieșim din asta, ca să fiu sinceră. Am vorbit cu ceilalți investitori, toată lumea încearcă să iasă din asta, nimeni nu crede că firma ar trebui să fie evaluată la 44 de miliarde de dolari”, a declarat partenerul MVP pentru Business Insider.

Din aprilie și până acum, acțiunile Twitter s-au schimbat și au scăzut. Situația economică globală a pus o presiune suplimentară, însă nu trebuie ignorată nici indecizia lui Musk, care a ridicat un nor de nesiguranță asupra companiei.

Partenerul MVP spune că, în acest moment, compania ar valora undeva între 10-12 miliarde de dolari, departe de suma pe care Musk trebuie s-o plătească. De fapt, unii experți sunt surprinși că prețul a rămas neschimbat, dar asta demonstrează poziția slabă pe care miliardarul a avut-o în instanță.

Mai multe firme cu capital de risc, dar și alți parteneri s-au angajat să-i ofere lui Elon Musk șapte miliarde de dolari pentru această achiziție. Nu se știe cu cât MVP ar trebui să contribuie, însă Business Insider notează că firma gestionează active de peste un miliard de dolari.

Oricare va fi deznodământul întregii epopei al cumpărării Twitter, însă devine tot mai clar că nesiguranța generală care a atârnat de la început cu privire la asta, începe să afecteze și partenerii lui Elon Musk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *