Elon Musk s-a răzgândit cu privire la Twitter. Vrea, din nou, să cumpere platforma
Într-o mișcare neașteptată, dar puțin surprinzătoare având în vedere că vorbim de Elon Musk, miliardarul s-a răzgândit cu privire la achiziția Twitter: vrea s-o cumpere, din nou. Oferta de 44 de miliarde de dolari rămâne neschimbată, iar Musk, încă o dată, vine cu promisiuni că va schimba platforma în mod radical.
Echipa de avocați a miliardarului a trimis o înștiințare către Twitter (via Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare) în care a anunțat că planul de achiziționare se va desfășura normal și că oferta inițială din aprilie nu se va schimba, conform analizei documentului făcută de Bloomberg.
Elon Musk a reacționat pe Twitter și a anunțat că achiziția platformei este „un catalizator pentru a crea X, aplicația universală”.
Buying Twitter is an accelerant to creating X, the everything app
— Elon Musk (@elonmusk) October 4, 2022
Twitter a confirmat primirea scrisorii și, conform unor surse citate de The New York Times, a acceptat termenii propuși. Singura diferanță constă în faptul că avocații companiei s-ar putea să ceară instanței o plată cu dobândă, având în vedere că Musk a împiedicat procesul de cumpărare.
Experții în drept vorbesc despre o mișcare a miliardarului de a evita procesul înaintat de Twitter, asta pentru că lucrurile nu mergeau tocmai bine pentru el. Nici declarațiile whistleblower-ului Twitter și nici încercările sale de a demonstra că numărul de conturi false de pe platformă sunt mai mari decât raportează compania nu au reușit să convingă judecătorul de caz.
„Musk își ascultă în sfârșit avocații. Ar fi un nebun să nu încerce să cumpere compania acum, pentru a evita să fepună mărturie în fața instanței”, a declarat un profesor de drept pentru Washington Post.
Cu toate acestea, procesul tot va avea loc la data stabilită (17 octombrie), pentru că Twitter trebuie să fie de acord să renunțe la litigiu. Sursele citate de NYT vorbesc de o posibilă cerere a companiei ca achiziția să fie supravegheată de instanța care se ocupă de caz.
Ce este cu adevărat interesant pentru analiști este faptul că Musk a revenit cu aceași ofertă pe care a făcut-o în aprilie. În ciuda faptului că s-a ferit atât de mult de această achiziție, prețul de cumpărare rămâne neschimbat. Asta subliniază faptul că argumentele prezentate de Musk în proces au fost destul de slabe.
„Ceea ce este în cele din urmă ciudat la acest proces e că se conturează cel mai previzibil final. Desigur, cazurile se rezolvă înainte de proces, desigur, cazurile se rezolvă înainte de depoziția celei mai importante persoane. Singurul lucru surprinzător este că nu a reușit să scadă cu nici măcăr un dolar din prețul înțelegerii”, a spus un expert în drept consultat de The Verge.
Angajații Twitter au reacționat și ei, mulți aflând știrea că Musk va relua achiziția chiar de pe Twitter. Reacțiile au fost mixte, iar pe grupul de angajați unul dintre membri a scris „Felicitări sau îmi pare rău, lume” după ce a vestea a devenit publică. Sub protecția anonimatului un alt angajat a declarat pentru Washington Post că nu-și poate imagina să rămână în cadrul companiei dacă Elon Musk va deveni proprietar.
Epopeea cumpărării Twitter pare să nu se mai sfârșească și nu poți conta pe Musk să nu se răzgândească din nou. Ce este sigur, însă, e luna aprilie de anul viitor care reprezintă momentul în care Elon Musk își pierde finanțarea din partea băncilor și partenerilor care îl ajută să ajungă la cifra de 44 de miliarde de dolari. Dacă lucrurile nu se rezolvă până atunci, miliardarul riscă să piardă sume imense de bani, iar Twitter să-și umfle buzunarele fără să-și schimbe proprietarul.
Articole asemănătoare
Bilanț negru: 15 jurnaliști au fost agresați fizic de jandarmi la protestul din 10 august
Twitter revine asupra etichetării NPR și o modifică ca fiind organizație ”finanțată de guvern”
Un grup de hackeri susținut de guvernul iranian a atacat zeci de activiști și jurnaliști
Meta dezvoltă o serie de programe AI cu diferite personalități
Trump a fost găsit vinovat. Cum va influența acest lucru viitoarele alegeri prezidențiale