Musk va putea folosi acuzațiile whistleblower-ului, dar procesul Twitter nu va fi amânat

Ce se mai întâmplă în drama lui Elon Musk împotriva Twitter? Săptămâna asta instanța care se ocupă de caz a hotărât să-i acorde dreptul miliardarului de a se folosi de informațiile divulgate de whistleblower-ul Twitter, însă nu a permis amânarea datei actuale a procesului.

La sfârșitul lunii trecute, Musk l-a citat pe Peiter Zatko, fostul angajat al Twitter care a acuzat compania că ar fi mințit agențiile federale americane cu privire la securitatea platformei, măsurile anti-dezinformare și eforturile de eliminare a conturilor de spam. Instanța, prin vocea judecătorului Kathaleen McCormick, a decis să-i permite echipe de avocați a miliardarului să integreze dezvăluirile fostului angajat în pregătirea cazului.

Conform The Verge, Twitter a protestat împotriva acestei decizii, însă judecătorul a menționat că astfel de dezvăluiri sunt mereu luate în considerare într-un proces. Cu toate astea, instanța are grijă ca noile informațiile să nu devină argumentul central, având în vedere că avocații lui Musk și-au construit cazul pe baza presupuselor date mincinoase cu privire la numărul de conturi false.

TechCrunch relatează că McCormick a acordat „o descoperire marginală, dar relevantă pentru noile acuzații”, lucru ce poate presupune „o prezentare de documente specifice și un minim de experți și martori suplimentari”. Cu alte cuvinte, se acceptă dezvăluirile lui Zatko, dar nu într-o măsură care să afecteze Twitter în mod substanțial.

Procesul rămâne pe 17 octombrie

Deși au înregistrat această mică victorie, echipei lui Musk i-a fost respinsă cererea de devansare a datei procesului. Miliardarul a cerut câteva săptămâni în plus pentru a analiza informațiile venite din partea lui Zatko, însă instanța a hotârât că orice amânarea de acum încolo se poate dovedi dăunătoare pentru Twitter.

Compania a fost forțată de luni de zile să se descurce sub constrângerile unui acord de fuziune anulat. Sunt convinsă că o amânare chiar și de patru săptămâni ar risca să aducă un prejudiciu suplimentar pentru Twitter, prea mare pentru a fi justificat”, a declarat judecătorul Kathaleen McCormick în decizia curții consultată de The Verge.

E interesant cum echipa lui Elon Musk s-a străduit să includă informațiile lui Zatko, doar ca acestea să nu aibe vreun efect asupra deciziei curții. Până acum, Elon Musk nu a fost foarte convingător, chiar McCormick spunând că este reticentă cu privire la „temeinicia cererilor” lui. Acest proces se dovedește a fi orice, mai puțin plictisitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *