
Apple vrea să stea departe de metaverse
Apple pare că nu vrea să aibă vreo legătură cu metaverse și tot ce presupune acest concept care a început (din octombrie și până acum) să domine discuțiile din domeniul tehnologic.
Conform unui analist Apple de la Bloomberg, viitoarea cască AR a companiei va fi concepută pentru sesiuni scurte de activitate, nu pentru o interacțiune care să țină locul realității așa cum vrea Meta. Surse interne ale jurnalistului Bloomberg, declară că metaverse este ”complet interzis”.
Noua cască AR/VR a celor de la Apple se va concentra, în schimb, pe jocuri, mijloace de comunicații și conținut de divertisment. Aparent, compania americană vrea să pună accent pe faptul că viitoarea cască este concepută pentru sesiuni scurte de utilizare tocmai pentru a permite utilizatorilor să nu se lase aborbiți prea mult în lumea virtuală.
Conform Gizmodo, Apple este mai interesată de AR (unde obiectele digitale sunt proiectate peste lumea fizică) decât de VR (care înlocuiește lumea fizică cu una digitală ), dar încă nu se știe dacă viitorul dispozitiv se va axa sau nu pe AR. Cel mai probabil, o să fie capabil să ruleze ambele tehnologii. Experții mai spun că prețul s-ar putea să se învârtă în jurul sumei de 3000 de dolari. Nu știu ce poate justifica un astfel de preț, dar, aparent, display-uri 8K pentru fiecare ochi și o mulțime de camere pentru hand-tracking sunt motivele prețului piperat. La urma urmei vorbim despre Apple aici, prețul nu putea fi altcumva decât mare.
Casca ar urma să fie lansată anul acesta, dar gigantul tech nu a oferit o dată exactă. Oricum ar fi, faptul că Apple preferă să stea deoparte când vine vorba de metaverse e o gură de aer proaspăt. Părerea mea este că vor să se țină departe de acest trend pe care publicul general îl asociază cu Mark Zuckerberg și Meta. Nenorocul metaverse-ului e că a fost popularizat de un personaj și de o companie cu o reputație extrem de proastă.
1 Comentariu
Articole asemănătoare
Declarații contradictorii. România spune că va dona vaccinuri Moderna Coreei de Sud, guvernul de la Seul neagă informația
Mai multe bloguri și canale de YouTube legate de Iran, eliminate de Google
Un interviu cu Donald Trump, șters de Facebook de pe platformă
Când ajungi să crezi propria propagandă: lecție de dezinformare de acum 100 de ani
Jocul care te învață cum să subminezi democrația ca să știi cum să te ferești de dezinformare