Guvernul din Hong Kong acuză publicația The Economist de ”relatare părtinitoare”

Oficialii guvernamentali din Hong Kong au acuzat publicația internațională The Economist că a fost părtinitoare privind modul în care a relatat despre presupusule acuzații de fraudare a alegerilor de pe 19 decembrie.

Numind acuzațiile formulate de The Economist „serioase dar lipsite de adevăr”, al doilea cel mai înalt oficial din Hong Kong, John Lee, a afirmat că „dacă ceva a fost «falsificat», a fost imaginea deformată în mod deliberat a Hong Kong-ului care a fost manipulată din partea întunecată a părtinirii interne personale”, conform Reuters.

Lee face referire la un editorial publicat de revista britanică pe 8 ianuarie. Articolul, încadrat la secțiunea ”Pliant Patriots”, catalogează numirea noii legislaturi din Hong Kong „o batjocură la adresa democrației”. 

„«Democrația în Hong Kong este înfloritoare». Aceste cuvinte, folosite de Partidul Comunist Chinez într-un raport recentă, sugerează o definiție ciudată a democrației. Pe 3 ianuarie, noii parlamentarii aleși în Consiliul Legislativ al teritoriului au depus jurământul. Nu la mult timp după ce China a recăpătat controlul asupra fostei colonii britanice, membrii corpului au fost mai flexibili. Toți cei 90 de consilieri, cu excepția unuia, sunt susținători de partid. China s-a asigurat de asta”, se arată în editorial.

Acuzațiile de fraudare a votului au apărut după ce au putut candida doar persoanele pe care guvernul din Hong Kong le-a catalogat drept ”patrioți”. „O victorie garantată”, au declarat câțiva dintre candidații pro-Beijing și pro-establishment, în fața secțiilor de vot.

Relația publicației The Economist cu Hong Kong este una tensionată. În noiembrie 2021, revista a anunțat că unul dintre jurnaliștii săi nu a putut să-și refacă visa pentru a activa în regiunea autonomă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *