Pastila de (DEZ)INFORMARE: Cauzează vaccinurile autism?

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, lansează un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

În episodul din această săptămână vorbim despre o teorie a conspirației care ne-ar putea mai aduce mai aproape de izbucnirea unei epidemii cu urmări serioase. Unii oameni cred că vaccinurile administrate copilului la vârste fragede, ROR (rujeolă, oreion, rubeolă), pot cauza autism.

Teoria a fost popularizată în 1998 de Andrew Wakefield, ale căror descoperiri în acest sens au fost publicate în prestigioasa revistă științifică The Lancet – doar ca ulterior articolul să fie retras, pentru că metoda științifică a fost viciată. Și licența sa medicală a fost retrasă după ce o investigație a descoperit că practicile sale au fost necinstite și iresponsabile.

Poate cel mai șocant lucru din acest caz este că Wakefield a cumpărat, cu doar cinci lire sterline, doze de sânge de la copiii prezenți la petrecerea aniversară a fiului său.

Emisiunea “Pastila de (dez)informare” poate fi urmărită la Digi24 în fiecare săptămână, de joi până luni, dar și pe contul de YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *