Antena 3, sub lupa CNA: s-au făcut afirmații care aduc aminte de manipulările specifice anilor ’90

Un membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) s-a autosesizat marți cu privire la emisiunea „Ediție specială” de luni de la Antena 3, unde s-au făcut afirmații care „aduc aminte de manipulările specifice anilor ’90”, când „manifestanții erau acuzați că sunt golani, drogați, plătiți cu bani străini”.

„Ca membru CNA, m-am autosesizat în legătură cu emisiunea Ediție specială de luni, 13 august, de la Antena 3, în care, vorbind despre violențele din timpul protestului de pe 10 august, moderatoarea Alessandra Stoicescu și invitații săi au făcut afirmații grave, care încalcă legislația audiovizualului si care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90. Afirmațiile din emisiunea de la Antena 3 sunt foarte asemănătoare cu acelea pe care presa aservită puterii le făcea, după mineriada din iunie 90, pentru a încerca să justifice violența și abuzurile împotriva manifestanților. Atunci, manifestanții erau acuzați că sunt golani, drogati, plătiți cu bani străini”, precizează Dorina Rusu într-un comunicat de presă.

YouTube

Ea face și o descriere a emisiunii moderată de Alessandra Stoicescu luni la Antena 3: „Luni, în emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii săi s-a încercat acreditarea ideii că violențele din Piața Victoriei nu au fost provocate de jandarmii și de provocatorii pe care i-am văzut cu toții, ci de oameni antrenați, cu pregătire paramiltară, anarhiști din gruparea Antifa, plătiți de miliardarul George Soros. <<Ăștia trebuie plătiți și hrăniți bine, pentru că pregătirea asta cere multe calorii>> a declarat unul dintre invitati. Un alt invitat a afirmat că jurnaliștii care au fost bătuți de jandarmi o meritau, fără ca din partea moderatoarei să existe vreo reacție. În aceeași emisiune s-a afirmat că în zilele dinaintea protestului de pe 10 august, în România au intrat, pe la granița cu Republica Moldova, mercenari special veniți pentru proteste. Niciuna dintre numeroasele acuzații nu a fost dovedită”.

„De asemenea, m-am autosesizat încă de săptămâna trecută în legătură cu emisiunile de la Antena 3 în care un un personaj care incita la violență, Ovidiu Grosul, era prezentat drept organizator al protestelor. Am considerat atunci că intenția postului era aceea de a acredita ideea ca protestul de pe 10 august este organizat de nebuni care vor razboi civil. Consider că este foarte posibil ca, prin felul în care a realizat aceste emisiuni înainte de protest, Antena 3 să-și fi adus o contribuție la violențele de vineri seara”, mai precizează Dorina Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *