Beyonce, subiectul unei teorii conspiraționiste: „Este italiancă. Face parte din statul paralel al lui Soros”

Un candidat la Congresul Statelor Unite ale Americii este cel mai cunoscut promotor al unei teorii conspiraționiste care o vizează pe Beyonce.

KW Miller, care candidează pentru a reprezenta districtul Florida în noiembrie, a susținut că celebra artistă nu este „nici măcar afro-americană”. Acesta susține, într-o serie de tweeturi, că Beyonce este, de fapt, italiancă, numele ei fiind Ann Marie Lastrassi, informează Forbes.

Însă candidatul nu se oprește aici, afirmând chiar că asumarea de către cântăreață a unei identități diferite ”face parte din genda statului paralel a lui Soros”. 

Prin melodia Formation, Beyonce ar fi transmis ”un mesaj secret globaliștilor”, dar ar fi și arătat că ”este demonică și că bisericile sataniste situate în Alabama și Louisiana se închină la ea”, arată Miller într-un alt post.

Italianca Beyonce, QAnon și Illuminati

Însă teoria dubioasă prezentată de către Miller nu este întâmplătoare: în fiecare tweet care o vizează pe artistă, politicianul a adăugat și hashtagul QAnon, o teorie a conspirației de extremă-dreapta care detaliază un presupus complot al „statului paralel” împotriva președintelui american Donald Trump și susținătorilor săi.

Cu toate că QAnon a apărut în 2017, la puțin timp după ce Donald Trump a ocupat funcția de președinte al SUA, multe dintre credințele adepților săi își au originea în alte teorii conspiraționiste, cum că vedetele de la Hollywood și democrații americani s-ar afla într-un grup secret, care urmăresc să preia puterea lumii. Beyonce și soțul ei s-ar mai fi aflat în centrul unor teorii asemănătoare, speculându-se că cei doi ar face parte din Illuminati. Principalul argument adus de conspiraționiști este că și Jay-z, și Beyonce, făceau în timpul spectacolelor un semnal cu mâna, sub forma unui triunghi. Cu toate că acel semn este considerat a fi distinctiv pentru labelul lui Jay-z, mulți susțin că ar fi de fapt Ochiul Providenței, asociat cu Illuminati.

Asocierea identității italiene imaginare cu Beyonce are scopul de a întări ideea că artista face parte din vreun cult secret, fiind populară ideea că și Biserica Catolică este implicată în această așa-zisă societate.