Asociația Americană de Film vrea să interzică site-urile de piraterie

Charles Rivkin, președintele Asociația Americană de Film (Motion Picture Association),  a spus că organizația va lucra alături de Congresul SUA pentru înlăturarea site-urilor de piraterie și va acționa în favoarea companiilor de film.

Rivkin și-a exprimat interesul cu privire la un crearea unui proiect de lege împotriva acțiunilor de piraterie, anul acesta, la CinemaCon.

Situația legislativă din SUA reprezintă un motiv fundamental pentru demersul lui Rivkin, acesta spunând că SUA este mult mai predispusă pirateriei de filme și seriale față de alte state. Șeful MPA susține că lipsa de implicare politică și o percepție învechita despre combaterea pirateriei sunt factorii principali care mențin problema pirateriei în piață.

Rivkin a oferit și date despre intensitatea pirateriei în rândul americanilor, exemplificând situația din cadrul FMovies, un site ce oferă ilegal o gama largă de filme gratuite. Acesta a spus ca din cele 160 de milioane de vizualizări, o treime vine din partea americanilor, conform Engadget.

În ciuda statisticii prezentate de Rivkin și a faptului că reglementările împotriva pirateriei nu ar afecta în vreun fel companiile, după cum susține acesta, criticii sunt sceptici cu privire la propunerile acestuia, considerându-le nepotrivite și cu un posibil caracter dăunător pentru exprimarea liberă.

În finalul discursului, șeful executiv al MPA cere sprijinul companiilor care dețin cinematografe și promite că Asociația de Film pe care o conduce va face tot ce poate pentru a rezolva situația piraterie.

,,MPA coordonează această acțiune la Washington […] Și avem nevoie de vocile deținătorilor de cinematografe -vocile voastre- alături de noi. Deoarece aceasta acțiune va fi benefică pentru noi toți: Creatorii de conținut. Cinematografe. Forța noastră de munca. Țara noastră”, a declarat Rivkin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *