Robert Cazanciuc susține că presa românească nu are un cod deontologic. Google îl contrazice

La scurt timp de la declanșarea scandalului cu miraculoasa valiză TelDrum, senatorul PSD Robert Cazanciuc face o declarație privind profesia de jurnalist.

Mai exact, social-democratul susține că lipsa unui cod deontologic ar putea duce la a scrie neadevăruri de către instituțiile de presă. Cazanciuc a povestit o experiență trăită într-o redacție de peste ocean:

„În urmă cu câțiva ani am văzut cum se întâmplă în America cu profesiile liberale. Am fost invitat, la un moment dat, să văd cum funcționează un ziar. În 2003-2004 era foarte mulă agitație în România despre insultă și calomnie. Am întrebat: Cum e cu calomnia la voi? Adică vine organul să vă întrebe dacă ați scris ce nu trebuie în ziar?”. Zice: „Organul? Nici vorbă. Venim noi, insiderii”. Exista un cod deontologic extrem de puternic la nivelul profesiei care nu-i permitea niciunul ziarist să scrie ceea ce nu e „proper” (adecvat n.r.). Din păcate nu mai avema astăzi reperul care s-a încercat în anii ‘90 în România, anume organizare a profesiei care să stabilească măcar câteva repere de deontologie”, a spus Cazanciuc, conform Hotnews.ro.

Amintim faptul că, în 2010, Paginademedia.ro a publicat ”Codul Deontologic al Jurnalistului”, elaborat în anul 2004 de Convenția Organizaţiilor de Media. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *