Reacția cetățenilor, mai importantă decât a presei. Mîndruță: Trebuie să iasă din povestea asta cu purtătorul de cuvânt

Anunțul făcut luni de către președintele Klaus Iohannis prin intermediul purtătorului său de cuvânt cu privire la semnarea decretului de revocare a Laurei Codruța Kovesi a făcut mediul online să mocnească: de o parte și de alta au apărut reacții diverse, unele mai temperate, altele dure.

Mediastandard.ro a luat legătura cu jurnalistul Lucian Mîndruță pentru a vedea cum arată părerile apărute pe internet din perspectiva sa. Cu toate acestea, fostul realizator TV a subliniat  că este mai puțin important cum arată presa și reacțiile formatorilor de opinie, ci ce cred votanții, care sunt destul de nemulțumiți că hotărârea a fost comunicată de către reprezentatul Administrației Prezidențiale și nu chiar de președinte

”Cel mai important lucru acum nu este să ne uităm noi între noi cine-ce-cum a comentat și să discutăm între noi – important e ca președintele să citească el singur cele mai importante comentarii de pe Facebook. Le poate găsi chiar la el pe pagină, iar apoi să iasă public să le adreseze astăzi, pentru că într-adevăr, una dintre cele mai importante critici este că a preferat să își trimită purtătorul de cuvânt. Președintele trebuie să citească acum ce au de spus liderii de opinie de pe Facebook, ci oamenii obișnuiți. Nu noi, jurnaliștii, suntem importanți, ci oamenii cărora le va cere votul peste câțiva ani. Să le citească (n.r. – comentariile) și să iasă în cursul zilei de azi într-o discuție sinceră cu ei. Poate să fie inclusiv un Facebook live la el pe pagină, în care să ia întrebări la care să răspundă prin viu grai. Asta e. Trebuie să iasă din povestea asta cu purtătorul de cuvânt, trimis să aducă veștile proaste. Să o ia bărbătește și să discute cu oamenii care l-au susținut până acum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *