Un jurnalist, scos din minți de eschivarea purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene

Nimic nu poate fi mai deranjant decât o persoană care evită să răspundă la o întrebare. Asta a simțit pe pielea sa și un jurnalist prezent la o conferință de presă cu principalul purtător de cuvând al Comisiei Europene.

Întrebarea ce i-a dat bătăi de cap lui Margaritis Schinas s-a referit dacă statele membre UE ar putea să nu primească imigranți pe teritoriile lor în situații speciale, așa cum vrea Germania să facă. Reprezentantul a amintit de Articolul 13 din Tratatul privind Uniunea Europeană, refuzând să elaboreze atunci când i s-a cerut să explice ce înseamnă, scrie publicația Independent.co.uk.

Acela a fost momentul când un jurnalist a răbufnit: ”Articolul 13 nu înseamnă nimic! Trebuie să dați un răspuns, sunteți Comisia. Vă întrebăm – ce naiba înseamnă Articolul 13? Probabil nici nu are treabă cu subiectul (…) Dacă nu puteți răspunde pentru că vă e frică de Germania, atunci nu puteți să fiți purtătorul de cuvând al Comisiei Europene. Nu sunteți aici ca purtător de cuvânt al Germaniei care nu poate spune nimic care să facă de rușine Germania. Reprezentanți Comisia! (…) Ce naiba faceți aici?”

”Apreciem faptul că v-ați exprimat opinia, am citat Articolul 13 – sunteți liberi să interpretați și să îl puneți în contextul în care vă avantajează cel mai mult, dar eu nu voi face asta de pe podium”, a răspuns Margaritis Schinas.

Jurnalistul care a pus inițial întrebarea a plecat ulterior nervos din sală. Și alți colegi și-au arătat, ulterior, susținerea.

Puteți vizualiza filmarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *