Prim-ministrul Nicolae Ciucă reacționează cu privire la lista AUR a ”presei toxice”

După ce ieri partidul de extremă dreaptă AUR a postat o listă cu ”presa toxică” din țară, guvernul României a reacționat cu privire la acest lucru printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a instituției.

Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor. Libertatea de exprimare și liberul acces la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate și ale funcționării statului de drept”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

În postare se mai subliniază că premierul nu tolereză nici un fel de incitare la ură împotriva presei fiindcă acest lucru ar  ”îndepărta România de valorile democratice pe care și le-a asumat ca stat membru NATO și UE”.

Este o reacție normală și firească din partea guvernului României care trebuie să vegheze ca derapajele extremiste (de care AUR nu este străin) să nu devină o normalitate în spațiul public. Ieri, presa a reacționat (timid, din păcate) cu privire la acțiunea total nedemocratică al AUR, așa că o reacție de susținere din partea statului român nu este doar binevenit, dar un gest de normalitate pentru o societate care este apropiată de valorile democratice și care crede în existența unui stat de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *