Un jurnalist grec, asasinat în plină zi. Cazul său, exploatat de un coleg de breaslă, și el victima unui atac

La sfârșitul săptămânii trecute, știrea că un reputat jurnalist de investigații din Grecia a fost asasinat cu sânge rece a făcut înconjurul presei. Însă subiectul a fost și folosit de către un coleg de breaslă pentru a atrage vizualizări, în ciuda faptului că acesta fusese victima unui atac – eșuat, din fericire.

Giorgos Karaivaz, care scria despre crima organizată din statul elen, a fost ucis când intra în casa sa într-o suburbie a Atenei. Presa locală a raportat că a fost împușcat de șase ori de doi bărbați, care ar putea fi asasini profesioniști, întrucât aceștia l-ar fi urmărit mai mult timp și ar fi avut inclusiv o metodă de a părăsi rapid scena crimei, informează Euractiv.

Foto: Cei doi asasini, pe motocicletă. Imaginea a fost publicată în toată presa elenă.

Karaivaz fusese, recent, ținta unei investigații, după ce a fost acuzat că ar fi luat bani de la un gangster ucis în 2019. Acesta a negat acuzațiile.

Mai mult decât atât, jurnalistul realizase anterior o investigație cu privire la corupția din interiorul Poliției și urma să depună mărturie în acest caz.

Mandat de arestare pe numele unui alt jurnalist

Un alt jurnalist, Stefanos Chios, a pretins că ar fi avut dovezi care dovedeau că în asasinarea lui Giorgos Karaivaz ar fi fost implicate inclusiv figuri guvernamentale. Articolul, publicat pe prima pagină a ziarului său, a stârnit dispute, determinând Parchetul din Atena să deschidă o anchetă și urmărirea din oficiu a jurnalistului pentru acuzația de răspândire de fake news, informează Greek Reporter.

Chios este o figură controversată din Grecia, fiind arestat în trecut pentru calomnie împotriva politicienilor, jurnaliștilor și vedetelor. Publicația sa, Makeleio, publică conținut rasist, antisemit, homofob și anticomunist.

Cel mai recent scandal în jurul lui Chios a avut loc recent, după ce autoritățile din Grecia i-au oferit protecție.

Exploatarea crimei împotriva jurnalistului Karaivaz este cu atât mai șocantă cu cât Chios a fost, la rândul său, victima unui atac similar în iulie 2020. Din fericire, acesta a reușit să se lupte cu atacatorul său, apoi să conducă până la cel mai apropiat spital cu o rană deschisă la gât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *