Partidul Republican, atacat de hackeri din gruparea ”Cozy Bear”, asociată cu serviciile secrete ruse

Sistemul informatic al Partidului Republican american ar fi fost atacat de hackeri din gruparea ”Cozy Bear”, asociată cu serviciile secrete ruse.

Atacul ar fi avut loc săptămâna trecută, după informațiile Bloomberg. Totuși, reprezentanții formațiunii politice susține că nu ar fi existat o astfel de breșă de securitate, conform G4Media.

„Nu există nicio probă că Partidul Republican a fost atacat de hackeri sau că a fost furată vreo informație”, a declarat purtătorul de cuvânt Mike Reed.

Șeful cabinetului Comitetului Național Republican a afirmat, după ce informația a devenit publică, că ar fi fost vorba de fapt despre un colaborator de-ai partidului, Synnex Corp.  „Am blocat imediat întregul acces din conturile Synnex către cloudul nostru”, a declarat acesta.

Mai mult decât atât, acesta a dat asigurări că informațiile deținute de Partidul Republican nu ar fi fost compromise, după ce Microsoft ar fi verificat sistemele.

Atacul face parte, cel mai probabil, dintr-un lanț mai mare de atacuri cibernetice de tip ransomware, folosite de hackeri pentru a obține sume importante în criptomonede. Totuși, ”Cozy Bear” a fost acuzată că, în 2016, a atacat calculatoarele Partidului Democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *