Trump vrea să dea în judecată Facebook, Twitter și Google, pentru că „pun în practică o cenzură ilegală”

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat că intenționează să dea în judecată Facebook, Twitter și Google. Directorii companiilor sunt acuzați că „pun în practică o cenzură ilegală, neconstituţională”.

Anunțul a fost făcut de omul de afaceri la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey. În proces va fi implicată și organizația America First Policy Institut, care promovează politicile „America First” ale lui Donald Trump, conform Digi24.

„Astăzi, alături de America First Policy Institut, depun, în calitate de principal reprezentant, o acţiune colectivă majoră în justiţie împotriva giganţilor Facebook, Google şi Twitter, precum şi a şefilor lor executivi Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey”, a spus fostul lider de la Casa Albă.

Acțiunea va fi intentată în statul Florida, care va trebui să decidă dacă deciziile rețelelor sociale de a-i interzice lui Donald Trump activitatea este fundamentată.

Astfel, fostul președinte al SUA cere „tribunalului federal al districtului sud din Florida să dispună încetarea imediată a cenzurii ilegale şi ruşinoase din partea grupurilor de reţele sociale care îi vizează pe americani. Cerem (…) încetarea tăcerii forţate”. Mai mult, el a susținut că dacă el a fost victimă, oricine poate fi supus la un astfel de tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *