Navalnîi se află într-o celulă de pedeapsă într-o colonie de prizonieri din Arctica

Într-un mesaj transmis de criticul Kremlinului Aleksei Navalnîi pe rețelele de socializare din spatele gratiilor, liderul opoziției dezvăluie că este pedepsit de funcționarii penitenciarelor din noua colonie penală, unde a fost transferat recent.

Potrivit mesajului de pe Instagram, el a fost plasat într-o celulă de pedeapsă timp de șapte zile, deoarece a refuzat să se „prezinte conform protocolului”, conform AP.

„Gândul că Putin se va mulțumi să mă bage într-o cazarmă din nordul îndepărtat și va înceta să mă tortureze în izolatorul de pedeapsă a fost nu doar laș, ci și naiv”, a scris Navalnîi.

În plus, faptul că se află în celula de pedeapsă înseamnă că plimbările afară au loc doar la ora 6:30 dimineața. Fiind într-un lagăr din Artic, înseamnă că temperaturile sunt în jur de -30 de grade Celsius.

Deținuții în condiții normale au voie să se plimbe „după masa de prânz și, chiar dacă acum este noapte polară, tot după masa de prânz este mai cald cu câteva grade”, a mai spus politicianul.

Inamicul lui Putin, la aproape două mii de km de Moscova

Multă vreme, nimeni nu a știut unde se află Navalnîi – doar că a fost transferat din colonia penală de lângă Moscova. Autoritățile ruse au refuzat să ofere informații avocaților săi, aliaților săi sau chiar presei.

Se pare că inamicul politic al lui Vladimir Putin a fost transferat într-o colonie din orașul Kharp, în regiunea Yamalo-Nenets, la aproximativ 1.900 de kilometri de Moscova. Această regiune îndepărtată este cunoscută pentru iernile lungi și aspre, precum și pentru condițiile grele de muncă pentru deținuți.

Cei mai apropiați aliați ai lui Aleksei Navalnîi spun că aceasta este o altă încercare de a-l reduce la tăcere.

„Este aproape imposibil să ajungi în această colonie, este aproape imposibil chiar să trimiți scrisori acolo. Acesta este cel mai înalt nivel posibil de izolare față de lume”, a declarat strategul șef al lui Navalnîi, Leonid Volkov, pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *