Premierul Israelului o ia pe urma lui Trump. Un jurnalist, ținta atacurilor lui Netanyahu

Se pare că Donald Trump este o inspirație mai mare decât tindem să credem, ajungând să fie un model și pentru lideri ai altor țări dezvoltate. Președintele american și-a făcut un renume din comentariile acide la adresa jurnaliștilor, iar premierul Israelului pare că nu se lasă mai prejos.  

Benjamin Netanyahu a lansat cel puțin trei atacuri publice la adresa Channel 12 – în mai puțin de două zile -, însă mai grav este că unul dintre ele vizează direct un jurnalist. Șeful Guvernului israelian nu s-a sfiit să facă ”cunoscut” numele jurnalistului Guy Peleg, să publice o poză cu acesta și să insinueze că acesta ”este fake news”, informează Reporters without Borders.

Mesajul de pe Facebook al premierului vine la scurt timp de la publicarea de către Peleg a unei bucăți dintr-o anchetă penală în care ar fi implicat și Netanyahu. Șeful Guvernului Israelului este investigat pentru presupuse fapte de corupție.

La sfârșitul lunii august, Netanyahu a afirmat public că publicarea parțială a anchetei ce-l vizează este un ”atac la adresa democrației” și că Channel 12 încearcă să influențeze alegerile. Mai mult decât atât, apropiații prim-ministrului au încercat să obțină un aviz pentru închiderea postului menționat.

Totuși, RSF informează că atacul direct la adresa jurnalistului are urmări mult mai grave. Instituția media la care Guy Peleg lucrează a fost obligată de împrejurări să îi acorde acestuia pază, după ce el a primit mai multe amenințări pe mai multe rețele de socializare.

Comportamentul deviant al lui Netanyahu este susținut până și de către fiul acestuia, Yair Netanyahu, care-i instigă pe oameni să folosească altă poreclă când se referă la Peleg, pentru a râde de aspectul său fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *