Un apropiat al lui Donald Trump ar fi cumpărat 200 de conturi false de Facebook ca să își spele imaginea

Un apropiat al președintelui american, Donald Trump, ar fi cumpărat aproximativ 200 de conturi false de Facebook ca să își spele imaginea, după ce a fost acuzat că ar fi fost implicat în interferența Rusiei în alegerile din 2016.

Roger Stone ar fi achiziționat, în 2016, sute de conturi false care păreau a fi reale, prin intermediul unei alte persoane – care se descrie a fiind ”mâna dreaptă” a lui Stone. Prin acestea, fostul consilier de vârf al președintelui Donald Trump ar fi încercat să o decredibilizeze pe contra-candidata actualului lider al SUA, Hillary Clinton, prin rularea unor reclame despre mail-urile obținute de WikiLeaks, arată Business Insider.

După ce scandalul interferenței Rusiei în alegerile americane ar fi ieșit la iveală, Stone s-ar fi folosit de aceleași conturi pentru a se apăra. Reclamele cumpărate prin conturile false de Facebook ar fi avut titluri de genul: ”Stone respinge acuzațiile de complotare cu Rusia”.

Descoperirile vin ca urmare a unei anchete desfășurate de FBI cu privire la implicarea lui Stone în tentativa Moscovei de a influența scrutinul din 2016. După ce The New York Times, CNN, the Associated Press, The Washington Post și Politico și-au asumat o petiție prin care cereau autorităților să publice dovezile pe care le au împotriva vechiului prieten al lui Trump, Biroul de Investigații Federale a publicat peste 30 de mandate de percheziție privind comunicațiile pe care Roger Stone le-ar fi avut.

Mai mult decât atât, fostul consultant al președintelui SUA ar fi ținut legătura cu tot felul de figuri, printre care și Julian Assange și oficiali israelieni cu rang aparent înalt. Aparent, aceștia din urmă încearcau să organizeze întâlniri cu Trump în timpul campaniei din 2016, dar îi ofereau lui Roger Stone și indicii despre o încercare de a obține un fel de „surpriză de octombrie” care implică informații dăunătoare, deținute de guvernul turc.

Pentru că ar fi mințit Congresul în timpul investigației privind interferența Rusiei, Stone a fost condamnat la 40 de luni de închisoare. Totuși, consultantul politic a afirmat că se roagă ca Trump să îl va absolvi de executarea sentinței înainte ca aceasta să înceapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *