Pakistan deblochează Wikipedia: „Efectele neintenționate ale acestei interdicții depășesc beneficiile sale”

Wikipedia a revenit online în Pakistan, în urma intervenției prim-ministrului care a cerut ca sancțiunea platformei să fie ridicată.

Enciclopedia online era blocată de pe 3 februrarie, acuzată de autoritatea de reglementare media din Pakistan că oferă acces la conținut profanator. Acum, însă, prim-ministrul Shehbaz Sharif a ordonat ca Wikipedia să revină online, demarând și o anchetă care va analiza decizia de blocare a platformei.

Ministrul Telecomunicațiilor a postat declarația de presă semnată de premier și a menționat că acesta „ordonat ca site-ul Wikipedia să fie restaurat cu efect imediat. De asemenea, prim-ministrul a constituit un comitet al cabinetului pentru chestiuni legate de Wikipedia și de alte conținuturi online”.

Într-o declarație pentru AFP, Wikipedia Foundation spune că a fost informată că „Autoritatea de Telecomunicații din Pakistan (PTA) a fost îndrumată să restabilească accesul la Wikipedia și sperăm să vedem în curând reluat traficul online în Pakistan”.

În declarația prim-ministrului Sharif, acesta argumentează că „efectele neintenționate ale acestei interdicții generale depășesc beneficiile sale”, iar Wikipedia „sprijină diseminarea de cunoștințe și informații pentru publicul larg, studenți și mediul academic”.

Anterior, purtătorul de cuvânt al PTA a spus că site-ul a fost blocat pentru că a refuzat să elimine conținutul profanator, însă nu a indicat despre ce articol ar fi vorba. Autoritatea guvernamentală precizase că discută în continuare cu Wikipedia și va ridica suspendarea doar dacă ordinul va fi respectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *