Facebook și Twitter taxează dur postările lui Trump despre coronavirus

Deși abia s-a externat din spital, după confirmarea sa cu coronavirus, președintele Statelor Unite ale Americii face declarații controversate despre coronavirus.

Într-o postare de pe Twitter,  Donald Trump a comparat virusul SARS-CoV-2 cu gripa obișnuită, în contextul în care lunile de toamnă sunt și cele când apare gripa sezonieră.

„Sezonul gripal vine! Mulți oameni mor în fiecare an, uneori peste 100.000 în ciuda vaccinului. Vom închide țara? Nu, am învățat să trăim cu ea, la fel cum învățăm să trăim cu Covid”, a scris liderul de la Casa Albă, conform Biziday.

Însă mesajul nu a rămas fără răspuns din partea Twitter. Platforma de social media a marcat postarea ca fiind “potențial înșelătoare”.

Facebook, pe de alta parte, a eliminat o postare în care Trump făcea afirmații similare.

Nu este prima oară când liderul SUA are un comportament ce ar putea fi considerat iresponsabil vizavi de coronavirus. La începutul acestei săptămâni, când s-a externat, Trump și-a dat masca jos în fața jurnaliștilor, pentru poze, și le-a transmis americanilor că noul coronavirus nu e atât de periculos pe cât se spune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *