Fake news marca Dragnea: referendumul pentru modificarea Constituției generează controverse EXCLUSIV

”În curând o să se căsătorească om cu animal” sau ”pedofilia o să fie legalizată”. Am mai văzut retorica asta și în trecut, pe vremea când Coaliția pentru Familie abia era la început și a dat un imbold spiritului homofob al celor care mai cu o zi înainte nu găseau îngăduință nicăieri să le fie ascultate pledoariile.

CITIȚI ȘI: Circuitul propagandei în presa românească: de la publicații obscure la mainstream EXCLUSIV

Cu doar o săptămână înainte de ”marele eveniment”, doar Liviu Dragnea mai lipsea din peisaj. A făcut în trecut mai multe afirmații prin care să-și arate susținerea față de inițiativa Coaliției pentru Familie, însă niciodată n-a încercat să explice motivul referendumului. Trebuie să recunoaștem că întrebarea ”dar de ce” le dă mari bătăi de cap susținătorilor modificării Constituției, așa c-au ales să lovească într-un punct sensibil: copiii. 

Liderul Partidului Social Democrat vine însă cu o explicație fantasmagorică, care a reușit întotdeauna să incite persoanele cu ură – declarată sau nu – față de relațiile homosexuale. Dragnea spune că ”o să fie mai rău”, la fel ca și CpF. La asta te duce cu gândul ideea unor oameni care o să-și sărute romantic porcii, câinii, poate chiar și pisicile. Este genul de afirmație care nu stă în picioare, dar care are urmări grave: lumea crede pe cuvânt că așa o să fie, la fel cum cred și că, odată cu acceptarea relațiilor formate din persoane de același sex, pedofilia o să fie legalizată. 

Să recapitulăm: duminică, președintele Camerei Deputaților a afirmat duminică seara la Realitatea TV că referedumul pentru familie e necesar pentru că ”pe oameni îi sperie că există țări în care s-a legalizat căsătoria dintre un om și un animal”. De parcă animalele sau copiii au cum să-și dea consimțământul, însă trecem peste asta.

CITIȚI ȘI: Drumul către autocrație și mizele ofensivei împotriva presei din România EXCLUSIV

De fapt, manipularea asta e pur și simplu o minciună. Una cu picioare scurte, aparent, întrucât să dai un search pe Google necesită doar câteva clipe. În prezent, nu există nicio țară care măcar să ia în calcul legalizarea unui mariaj între o ființă umană și un animal, ba chiar întreținerea de relații sexuale este considerată un act de cruzime față de animale și este pedepsită aspru. Câteva țări rămân codașe la a da niște pedepse pentru zoofilie, printre care și România. 

Aici nu se oprește totul, însă. Cel care a pregătit terenul pentru lansarea acestei vești este nimeni altul decât senatorul PSD Claudiu Manda. Cu câteva ore înainte ca Dragnea să intre în emisie, șeful comisiei de control a SRI a distribuit pe pagina personală de Facebook un articol despre – ce credeți – legalizarea căsătoriei om-animal! 

🙈

Gepostet von Claudiu Manda am Sonntag, 30. September 2018

Numai că materialul în sine are niște probleme majore: este publicat de ActiveNews – site cunoscut pentru manipulările folosite împotriva comunității LGBT -, este de acum doi ani și este un fake news. Pentru cei interesați, recomand acest material. A, și să nu uităm de emoji-ul din descriere.

Așadar, e declarația lui Liviu Dragnea de aseară o manipulare? Da. E vreun dram de adevăr? Nu. Ar mai trebui politicienii să folosească emojiuri? Clar nu!