Noi presiuni la adresa lui Mark Zuckerberg în cadrul audienței de la Washington

Noua ambiție a Facebookului este să insereze o noua valută: Libra. Scopul acestei inovații este de a ajuta, în primul rând, o multitudine de persoane care încă nu posedă un cont bancar: ,,Facebook presupune încredințarea puterii în mâinile oamenilor.” afirmă Mark Zuckerberg.

În cadrul unei audieri de la Washington, directorul general Facebook a încercat să asigure Congresul de faptul că moneda valutară digitală numită Libra este o modalitate sigură. Aceștia sunt sceptici cu privire la cât de sigură poate fi întrucât Zuckerberg nu a reprezentat o persoană de încredere nici în trecut. Cu toate acestea directorul promite că va aștepta și nu o va lansa fără permisiunea Guvernului, dar și că Facebook nu va colabora cu Asociația Libra dacă vor trece peste autoritățile de reglementare ale Statelor Unite. Gruparea Natiunilor Unite a promis că vor bloca proiectul dacă Facebook nu poate dovedi că este sigură și securizată, conform bbc.com.

Desigur, există temeri cum că moneda va fi folosită în scopuri negative ca și atacuri cibernetice, spălare de bani sau chiar un control exagerat asupra datelor personale.

Membrii Congresului s-au axat în mare parte pe greșelile catastrofale din trecut comise de rețeaua de socializare precum faptul că a permis Rusiei să intervină în alegerile electorale ale SUA de acum trei ani. Aceștia nu par să îi acorde încrederea deplină întrucât subliniază concluzia specialiștilor cum că Facebook rămâne cea mai mare platforma în cadrul căreia siguranța copiilor este amenințată de pedofili. Zuckerberg promite că va face tot posibilul să elimine aceste pericole din rețeaua cibernetică, însă recunoaște că este greu de prevenit.

Până să ajungă să accepte inovația, oficialii vor de la creatorul aplicației să se concentreze, mai întâi, pe corectarea greșelilor și deficiențelor care încă există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *