Povestea Hotnews: primii care au dat știrea în online

Hotnews.ro, unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute proiecte media online din presa românească, își spune povestea la Edițiadedimineata.ro prin vocea a doi dintre fondatorii săi: Ionel Mărgărit Țimbolschi și Dan Popescu, dar și a celor care astăzi sunt sufletul Hotnews.

Pornit ca un impuls de evadare din calvarul ședintelor de sumar de zi cu zi, așa cum povestește chiar Ionel Mărgărit Țimbolschi, Hotnews.ro a fost întremat de o mână de profesioniști cu experiență vastă în toate zonele presei.

Ceea ce vă povestesc eu era la începutul anilor 2000. Apăruse Trafic.ro, de contorizare, și l-am băgat și noi pe Trafic.ro ( site-ul hotnews.ro, n.r.) și buf! era printre primele (…) Nu era mult, erau vreo 800 de oameni pe zi, dar era ceva nemaipomenit. 800 de oameni, nu erau toate redacțiile noastre în total 800 de oameni. Și atunci am zis hai să vedem dacă nu putem să devină asta presă, presă”, povestește Ionel Mărgărit Țimboschi despre începuturile Hotnews.

Robert Mihăilescu, director editorial al publicației subliniază necesitatea respectului pentru informație și pentru meseria de ziarist: „ Ideea e se să fii corect cu cititorul și subiectul. Ziariștii au libertate foarte mare, își aleg subiectele, dar nu i se impune cuiva „scriem pe linia asta!”. Scriem pe linia a ceea ce se întâmplă„, spune Robert Mihăilescu.

Relevanță, credibilitate, noutate, corectitudine, responsabilitate, profesionalism – acestea par să fie principiile care stau la baza Hotnews.ro, sau, folosind exact cuvintele lui Victor Cozmei, editor coordonator Hotnews.ro, „suntem puțini, dar buni!”

Cred că Hotnews este un produs care este relevant pe piața media din România și este vorba mai mult de credibilitate”,  subliniază Clarice Dinu, redactor-șef Hotnews.

Hotnews.ro a crescut în toți acești ani într-un format de presă relevant, considerat în prezent o sursă de informații credibilă și actuală, un adevărat reper pentru jurnalismul online.

1 Comentariu

  1. Poate a fost la început, poate a redevenit acum! Atâta vreme cât în redacție au fost cei doi mercenari care sunt acum la G4 media (adică multi ani!) Hotnews a fost un bastion al non-jurnalismului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *