Acuzații EXPLOZIVE: cum a fost obținută scrisoarea lui Giuliani! Despre dezinformare, securiști, infractori și clanuri politice!

Doctor în științe politice, în economie și în sociologie, profesorul Dragoș Paul Aligică descâlcește, în cel mai recent editorial pe care-l semnează – mai multe detalii AICI (http://www.ziuaveche.ro/opinie/operatiunea-scrisoarea-298100.html/) – ițele operațiunii ”Scrisoarea”, explicând cum ”securiștii și progeniturile lor care reprezintă stâlpul de rezistență al noii societăți românești post-comuniste” nu au reușit să înțeleagă, finalmente, cum funcționează sistemul de lobby și influență în Washington DC.

Așa cum veți consta în cele ce urmează, Aligică (un excelent cunoscător al politicii americane și nu numai) explică, pe înțelesul tuturor, cum au ajuns controversații Louis Freeh și Rudy Giuliani să se preteze la jocul infractorilor mioritici și al coaliției PSD-ALDE în ceea ce privește forțarea unei OUG privind amnistia – acesta fiind, subliniem, unul dintre dezideratele fundamentale ale șefului PSD-ist Liviu Dragnea, infractor dovedit și dublu condamnat. Facem precizarea că Dragoș Paul Aligică este doctor în ştiinte politice (Indiana University, Bloomington), în economie (ASE București) şi în sociologie (Universitatea din Bucureşti). Este cercetător şi cadru didactic la James Buchanan Center for Political Economy, George Mason University şi fellow la Hudson Institute, Washington DC. A predat la SNSPA Bucureşti şi a funcţionat ca expert şi consultant atât pentru organisme internaţionale precum Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite, Banca Mondială şi United States Agency for International Development, cât şi pentru sectorul privat, lucrând pentru companii de consultanţă internaţională precum Booz Allen Hamilton. Vă prezentăm explicațiile lui Aligică.

Securiștii, infractorii, clanurile politice și stupiditatea lor absolută

”Cand credeam ca in sfarsit, dupa aproape 30 de ani, securistii, progeniturile lor si compania care au reprezentat, reprezinta si vor reprezenta stalpul de rezistenta al noii societati romanesti post-comuniste, au reusit in sfarsit sa inteleaga cum functioneaza sistemul de lobby si influenta in Washington DC, vine povestea asta cu Louis Freeh si Rudy Giuliani.Indiferent cine e la orginea demersului – ca sunt familiile si clanurile numite public in mass media sau altii potentati de acelasi calibru si factura, din liga actualei Puteri – stupiditatea absoluta a intregii operatiuni este de domeniul legendarului. Te intrebi  cate generatii trebuie sa se interpuna intre fii de neamuri proaste si mahalagii adunati de comunisti si facuti potentati si jupani si progeniturile din descendenta lor biologica la care in sfarsit se va putea constata o iesire din provincialism, retardare sociala si inadecvare civilizationala.

Cum a fost obținută controversata scrisoare iscălită de Giuliani

Oricine cat de cat familiar cu lobby-ul american si cu Washingtonul, stie ca exista o piata de servicii de influenta si imagine foarte activa. Mai toti ‹fostii› fac comert activ cu relatiile lor si cu aura vechii lor notorietati, functii sau reputatii.  Daca e bine informat insa mai stie ca acest sistem functioneaza pe paliere. Iar aici e comicul intregii povesti:

Palierul accesat de popandaii astia ai nostri din Romania cu operatia lor geniala (sau ma rog, palierul care li s-a pus la dispozitie) este unul rezervat lumii a treiaaspirantilor, competitorilor si veleitarilor din republicile bananiere, de la periferia civilizatiei si fluxurilor de informatie si analiza minimal inteligenta. Sunt puhoaie de astfel de neispraviti iesiti din toate cotloanele care pentru diverse sume, se pozeaza cu unul sau altul, obtin o scrisoare sau alta, sunt trecuti intr-un program sau altul. Se duc apoi acasa usurati de bani si cu chestia la mana. Dovada. Imputernicirea. Justificarea. Si la ei in trib, explica tuturor ce si cum, cat de influenti sunt ei, ce a zis America, ce au spus ei Americii… Ce e de facut…

Lobistul: ‹Si zici ca te supara seful de trib? Lasa ca rezolva. Il stii pe asta? (Ii arata poza cu un ‹fost›) Aveti televizor, il stiti la voi acolo?›

‹Da. E un mare sef american.›

‹Bun. Uite cum facem: ce zici daca il punem pe domnul fost mare sef amaerican sa ii scrie o scrisoare sefului de trib de la voi sa ii spuna sa nu-ti mai confiste caprele?!›

‹Puteti face asta pentru mine?!›

‹Absolut. Avem nevoie de niste fonduri pentru asta, dar daca fondurile sunt, se rezolva.›

Sau ceva pe acolo. In fine, idea e clara… In acest sistem au fost canalizati oamenii nostri de minunata companie de lobby a fostului director FBI al lui Clinton.

”Nu există țară civilizată care să se preteze la așa ceva!”

Lobbyul serios functioneaza altfel, la alt nivel si prin alte mecanisme. Faptul ca aceste clanuri de securisti sau ce sunt ei, cu guvernul Romaniei in spate sau invers, guvernul Romaniei cu clanurile in spate, gasesc de cuvinta sa se angajeze si expuna in asa ceva, este incredibil, uluitor, intr-un anumit sens este de un comic fabulous… Nivelul de prostie, de provincialism, de ingalare mentala ilustrat de indivizii astia este antologic. Nu exista tara civilizata care sa se preteze la asa ceva. Inchipuiti-va niste businessmeni de calibru si pretentii din Franta sau din Austria, prinsi in corzi, care sa recurga in coniventa cu guvernul tarii lor la asa ceva. E de neconceput…E absolut ridicol”, scrie Dragoș Paul Aligică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *