Miniștrii spun lucruri trăsnite: Daea o face de oaie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, cunoscut pentru declarațiile sale spumoase, nu se dezice. Aflat aseară în emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3, în contextul discuției despre măsurile care se iau pentru izolarea focarului de pestă porcină, Daea a avut o declarație care a stârnit reacții negative, partidele din opoziție cerându-i chiar demisia. Acesta a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul.

„Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul.

Petre Daea este unul dintre miniștrii care fac deliciul presei. Asta deoarece prin discursurile sale alambicate cu pretenții de mari filosofii, ministrul atrage atenția jurnaliștilor, care sunt tot timpul în urma lui.

În vârstă de 68 de ani, Petre Daea a preluat portofoliul Ministerului Agriculturii în ianuarie 2017, în cabinetul Grindeanu și și-a continuat mandatul atât în cabinetul Tudose, cât și în cel al actualului premier, Viorica Dăncilă, fiind unul dintre puținii miniștri care au făcut parte din toate Guvernele PSD de la ultimele alegeri.

Daea și-a căpătat notorietatea pasiunea lui pentru oi. Acesta a lansat chiar și programul „Alege oaia”, prin care vrea să convingă românii să cumpere mai multă carne de oaie.

Unul dintre episoadele care au fost virale pe internet și care au stârnit amuzamentul este cel în care ministrul a precizat ca oaia poate fi brand de țară: „Lângă oaie poți să găsești o frunză, dar lângă frunză nu poți găsi o oaie”.

Fascinația lui pentru animale nu se oprește aici: ministrul a spus foarte senin că „Vaca este un miracol. Transformă furajele în lapte”.

Din momentele surprinse de presă, observăm că Daea își petrece timpul mai mult pe câmpurile agricole decât la minister. Demnitarul a dat interviuri din launurile de porumb unde își exprimă dragostea față de cereale: „Mi-e drag de porumb”.

De asemenea, preocuparea sa pentru agricultură nu se oprește nici atunci când sunt momente tensionate în partid. Când era pusă în discuție schimbarea lui Mihai Tudose din funcție, Petre Daea a ajuns la ședința CEX și fiind întrebat de jurnaliști dacă premierul ar trebui să își dea demisia, ministrul a răspuns „E zăpadă pe culturi”.

O reacție la cele rostite de către ministru a avut-o un copil de 11 ani din Sibiu care l-a corectat pe demnitar.

Nici când a fost surprins traversând un bulevard principal din Capitală, Daea n-a fost slăbit de opinia publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *