Grupul ”România”, explicat chiar de creatorul acestuia: A pornit de la un simplu test EXCLUSIV

Care e rețeta celui mai mare grup de Facebook din România? În materialul anterior, Mediastandard.ro a arătat că ”România” a reușit să strângă nu numai un număr impresionant de membri, ci și o listă destul de lungă de colaboratori: jurnaliști, figuri importante, formatori de opinie, toți ar contribui la creșterea acestui grup.

CITIȚI ȘI: Cel mai mare grup de Facebook din România, administrat de un site marca Sputnik și de oameni din CNMR

Persoana ce a inițiat grupul, Liviu Beșleagă, a spus că ideea ”a pornit de la un simplu test și s-a dezvoltat singur, organic”, în timp ce ”personale afiliate grupului sunt foarte multe dar nu am avut loc sa îi trecem pe toți, am avut dorința de a-l organiza cât de cât bine, având departament IT, departament media unde sunt afiliate televiziuni naționale, ziare naționale și regionale, departament de știri unde sunt câteva site-uri în testing gen US24 unde se testează împărțirile de peste 1 milion de cititori/ zi, departament PR, departament juridic, și așa mai departe”.

Cu toate astea, managerul spune că lista persoanelor și a organizaților nu este completă și nici actualizată de ceva timp, în contextul în care Tudorel Toader, de exemplu, ocupă în prezent funcția de ministru al Justiție, și nu de judecător CCR: ”Persoanele menționate de tine sunt pe grup de mult timp înainte sa aibe funcțiile publice actuale. Dacă citesti cu atenție nu sunt actualizate”. În plus, Beșleagă susține că ”grupul în sine este reprezentat mai in toate sectoarele de existente de piață, de la asociații inclusiv instituțional”, ba chiar ar colabora și cu un ziar din Mediaș.

Așa cum spune vicepreședintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României,  scopul grupului ”este informarea publică, nu generează profituri, totul este voluntar, pentru cetățeni”.

”Am avut și avem acțiuni caritabile de susținere a justiție de stoparea defrișărilor, foarte multe, am creat punți între romanii din diaspora și cei din țara prin intermediul grupului și al FADERE – pot să scriu o lucrare de doctorat pe el, dar nu prea îmi permite timpul. Și cel mai important: nu este afiliat politic la nicio structură”, a afirmat Liviu Beșleagă.

Unul dintre lucurile semnalate de Mediastandard.ro în articolul trecut este legătura directă dintre ”România” și US24.ro, ce promovează articole de pe Sputnik. Privind acest aspect, administratorul paginii a declarat că nu a impus nimănui ce să posteze și ce nu, iar site-ul este un experiment.

”Nu am oprit pe nimeni, am dat drumu la toată lumea sa posteze, atât timp cât a respectat regulile grupului. Nu am ținut cont de Rusia, SUA, șamd. Nu am făcut discriminări. Din ce am înțeles, este o platformă de știri unde se testează impactul pe flux informațional și trafic, probabil de asta baga știri mai deplasate de la axa, puțin. Nu am investigat, nu am timp de așa ceva”, a subliniat vicepreședintele CNMR.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *