Logodnica jurnalistului Jamal Khashoggi cere pedepsirea prințului saudit, Biden nici nu vrea să audă

În contextul raportului desecretizat recent de către Administrația Biden, conform căruia prințul moștenitor al Arabiei Saudite ar fi fost direct implicat în asasinarea lui Jamal Khashoggi, tot mai multe voci cer pedepsirea regimului de la Riad. Printre acestea se numără și logodnica jurnalistului ucis în 2018.

„Acest lucru nu va aduce doar justiția pe care am căutat-o (…) dar ar putea preveni, de asemenea, să se repete astfel de acte”, a declarat Hatice Cengiz într-o declarație, conform BBC.

Logodnica lui Khashoggi, care aștepta în fața consulatului în ziua în care jurnalistul a fost ucis, spune că „este esențial ca prințul moștenitor, care a ordonat uciderea brutală a unei persoane nevinovate, să fie pedepsit fără întârziere”, întrucât „ne pune în pericol pe toți și va fi o pată pentru umanitatea noastră”. 

Mai mult decât atât, Cengiz a îndemnat liderii lumii să se întrebe dacă vor mai putea da mâna cu Mohammed bin Salman, știind că acesta a scăpat nepedepsit pentru asasinarea unui jurnalist.

Administrația Biden nu vrea să-l sancționeze pe prințul moștenitor

La scurt timp de la publicarea raportului, administrația Biden a venit cu o precizare în ceea ce privește repercursiunile suferite de Arabia Saudită și prințul moștenitor pentru crima comisă: nu vor exista – cu excepția evitării de a-l invita pe Mohammed bin Salman în SUA.

În schimb, noul lider de la Casa Albă va aplica sancțiuni asupra fostului șef de informații al Arabiei Saudite, care a fost profund implicat în operațiunea Khashoggi și a Forței de intervenție rapidă, o unitate a Gărzii Regale din Arabia Saudită care îl protejează pe prințul Mohammed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *