Egipt: un prezentator, condamnat la închisoare pentru un interviu cu un bărbat gay

O instanță din Egipt a hotărât că, pentru interviul cu un bărbat gay, un prezentator TV trebuie să petreacă un an în spatele gratiilor.

Mohamed al-Gheiti a fost găsit vinovat pentru promovarea acestei orientări sexuale și condamnat la închisoare cu executare. Instanța de judecată a mai precizat că interviul reprezintă o ofensă la adresa religiei, conform Digi24.ro.

Mai mult decât atât, prezentatorul trebuie să plătească 3.000 de lire egiptene (130 de euro). Timp de un an, acesta se va afla sub supravegherea autorităților. Jurnalistul are posibilitatea să facă apel, cu condiția să plătească o cauţiune de 1.000 de lire egiptene (50 de euro)

În decursul anului trecut, în platoul emisiunii prezentate de al-Gheiti a fost invitat un bărbat (a cărei identitate a rămas anonimă) care a vorbit despre tematica homosexualităţii în spaţiul mass-media. Ulterior, în timpul transmisiunii, invitatul a dezvăluit că lucra în industria sexului şi a vorbit despre relaţia lui.

Emisia postului TV a fost suspendată timp de două săptămâni de către Consiliul suprem de reglementare a mass-media, pentru că nu ar fi respectat interdicţia referitoare „la prezenţa homosexualilor sau promovarea sloganurilor lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *