Mark Zuckerberg ar putea părăsi Facebook

Fondatorul platformei de socializare Facebook ar putea fi exclus de la conducere, după ce mai multe fonduri publice au decis să se supună acest lucru la vot.

Mai precis, Mark Zuckerberg ar putea pleca din vârful companiei din cauza proastei sale gestionări a mai multor scandaluri de amploare, precum implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite şi scurgerea de date către Cambridge Analytica, arată Digi24.ro.

În luna iunie, fondul de hedging Trillium Asset Management a propus transformarea postului de preşedinte al board-ului într-o funcţie independentă. Săptămâna aceasta, s-au alătural propunerii și trezoreriile statelor Illinois, Rhode Island şi Pennsylvania şi trezorerierul oraşului New York, Scott Stinger.

”Facebook are un rol extins în societate şi în economia noastră. Au o responsabilitate socială şi financiară să fie transparente – acesta este motivul pentru care cerem independenţă şi responsabilitate în board-ul companiei”, a spus Stringer.

Zuckerberg deţine aproximativ 60% din drepturile de vot, în timp ce fondurile de pensii din New York City au 4,5 milioane de acţiuni, trezoreria din Pennsylvania – 38.737 și Trillium – 53.000 de acţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *