O jurnalistă din Rusia și-a dat foc, după ce poliția i-a percheziționat casa. „Vă rog să dați vina pe Federația Rusă”

La o zi după ce casa sa a fost percheziționată de către poliție, jurnalista rusă Irina Slavina și-a dat foc în public. Din nefericire, aceasta nu a mai putut fi salvată.

Gestul pare a fi premeditat, întrucât Slavina a postat cu puțin timp înainte de a se incendia un mesaj pe Facebook, în care dădea vina pe autorități pentru acțiunea sa, conform New York Times.

„Vă rog să dați vina pe Federația Rusă pentru moartea mea”, a scris jurnalista.

Tot pe social media a vorbit și despre percheziția desfășuratăd de către forțele de ordine, făcută sub pretextul legăturii acesteia cu Open Russia, o organizație critică la adresa Kremlinului, și cu Mikhail Ioselevich, un antreprenor local.

Totuși, nu e prima oară când Slavina este ținta presiunilor autorităților. În trecut, aceasta a fost amendată pentru participarea la demonstrațiile opoziției din orașul Nijni Novgorod și pentru menționarea organizației Open Russia în postările de pe rețelele de socializare.

Jurnalista a avut de pierdut și pe plan profesional, așa cum tocmai ea a povestit într-un interviu: „Am pierdut slujbe de trei ori pentru că pot spune că mi-am băgat nasul prea mult”.

Din 2016, Irina Slavina și-a făcut propriul site de investigații privind acțiunile FSB. În ciuda faptului că scria singură, investigațiile sale au ajuns populare în rândul rușilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *