O echipă de tineri români, în rândul finaliștilor Datathon 2020, pentru aplicația care ar putea ajuta la combaterea dezinformării

O echipă de români se numără printre finaliștii competiției Comisiei Europene Datathon 2020, pentru aplicația care ar putea ajuta la combaterea dezinformării.

Cei patru tineri au dezvoltat un program care, prin intermediul inteligenței artificiale, i-ar putea ajuta pe utilizatorii de social media să detecteze mai ușor conturile false, informează reprezentanța Comisiei Europene în România, pe pagina sa de Facebook, citată de Caleaeuropeană.ro.

“Alexandru, Laur, Alexandra și Ancuța au ajuns în finala competiției EU DATATHON 2020 🇪🇺 și ar putea câștiga 12.000 de euro! Echipa din România 🇹🇩 a creat aplicația Shield 🛡, un program care, cu ajutorul inteligenței artificiale, detectează profilurile false de pe rețelele sociale și protejează utilizatorii împotriva #FakeNews. Câștigătorii competiției vor fi anunțați pe 15 octombrie”, se arată în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Românii se numără printre cele 12 echipe selectate de către juriul competiției. În acest an, Datathon a adunat 121 de propuneri de proiecte, împărțite în patru categorii („Pactul verd european”, „O economie care funcționează pentru oameni”, „Un nou impuls pentru democrația europeană” și „O Europă pregătită pentru era digitală”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *