Moise Guran dă presa pe politică. Jurnalistul tocmai a făcut anunțul

Realizatorul radio Moise Guran a anunțat pe rețelele de socializare că lasă cariera din mass-media pentru o funcție politică.

Jurnalistul a postat pe contul său de Facebook o înregistrare de aproape 6 minute, însoțită de descrierea ”Plec definitiv din presă și intru în politică”. În cadrul segmentului de emisiune, Guran a vorbit despre deontologia meseriei de jurnalist, precum și de motivele din sptalele deciziei sale.

”Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist și este o explicație pentru dumneavoastră, cei care mă urmăriți de atât amar de ani.

Nu știam și nici acum nu știu dacă a contat sau cât a contat că, din 2013, dar mai ales în 2017 și 2018, am ieșit în stradă și că am chemat și pe alții să facă la fel. Nici nu mai contează cu adevărat acum, important este doar rezultatul – chiar dacă fiecare dintre noi, cei ieșiți în stradă în acești ani am avut un rol micuț, micuț, pe ansamblu, noi ca societate, sute de mii sau poate chiar milioane de oameni, am devenit conștienți de valorile comune pe care le avem, de scopul și de agenda pe care o dorim pentru țara noastră.

V-am spus atunci că aceasta este o trezire într-o formă superioară a conștiinței noastre naționale și cred și acum că asta a salvat cu adevărat națiunea noastră de la un derapaj spre dictatură.

Ei bine, când am chemat lumea în stradă am știut că încalc deontologia meseriei de jurnalist dar am ales fără să clipesc această cale, considerând că momentele erau critice pentru societate. Alți jurnaliști au ales să nu facă asta și le-am respectat decizia, chiar dacă m-au usturat mațele când jurnalistul pe care îl respect cel mai mult mi-a spus, în direct la televizor, că dacă chem lumea în stradă nu mai sunt jurnalist, ci propagandist. N-am putut să-l contrazic.

Tot într-un conflict între etică și deontologie am fost și atunci când președintele Iohannis a refuzat dezbaterile în campania electorală, dar a invitat câțiva jurnaliști, printre care și eu, la o pseudo-dezbatere în care, de facto, noi am fost cu spatele la zid”, a spus Moise Guran în timpul emisiunii, conform G4Media.ro.

Cel mai probabil, omul de radio se va ocupa de partea de comunicare și strategia a Alianței 2020. Decizia sa vine după mai multe discuții cu liderii Alianței USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș. Atunci când informația a fost făcută publică, Moise Guran a evitat să comenteze acest subiect.

Plec definitiv din presă și intru în politică

Plec definitiv din presă și intru în politică

Gepostet von Moise Blog am Mittwoch, 15. Januar 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *