DNA, încă fără șef. Opoziția, primele reacții din mediul online

Dacă revocarea fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție n-a creat destule valuri, atunci amânarea numirii unei noi persoane pentru funcția amintită sigur o face.

Reacțiile oamenilor politici cu privire la declarația ministrului Justiției, Tudorel Toader – în care afirma că niciunul dintre cei patru candidați înscriși pentru șefia DNA nu îndeplinesc cerințele – nu au întârziat să apară.

Primul în această listă este liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, care găsește o explicație în acțiunea fostului judecător al CCR în recenta condamnare primită de Liviu Dragnea în dosarul Bombonica. Mai exact, Barna sugerează că Partidul Social Democrat încearcă să găsească o persoană ”o marionetă perfectă”, cum ar fi Viorica Dăncilă, caracteristică pe care nu ar avea-o niciunul dintre candidați.

E greu să găsești o a doua Viorica Dăncilă! Mă întreabă presa ce cred despre decizia lui Tudorel Demisia – așa o să-i…

Gepostet von Dan Barna am Freitag, 27. Juli 2018

Tot din tabăra opoziției s-au auzit și voci național-liberale. Pe contul de Facebook al PNL au fost publicate două reacții despre acest eveniment, unul ce reprezintă poziția formală a formațiunii politice condusă de Ludovic Orban – în care i se solicită ministrului Justiției să își argumenteze decizia, dar se și reia ideea expusă de Barna, că ”Tudorel Toader așteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiției din #România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Florin Iordache” -, dar și o declarație a senatorului Eugen Țapu-Nazare. Liberalul spune că ”Guvernarea României a fost redusă de PSDragnea la un soi de aflare în treabă a unor oameni fără niciun fel de competență profesională sau intelectuală” și cere demisia Executivului.

Eugen Țapu-Nazare, senator PNL:Guvernarea României, din păcate, a fost redusă de PSDragnea la un soi de aflare în…

Gepostet von Partidul Naţional Liberal am Freitag, 27. Juli 2018

Alina Gorghiu, fost lider al PNL, a numit câteva probleme esențiale la care Executivul ar trebui să răspundă, precum: existența unui conflict juridic de natură constituțională, corectitudinea în relația dintre puterile statului, nefinalizarea procedurii de numire, etc. Senatorul a adăugat că Toader nu va reveni cu explicații, dar și că a compromis reputația a unor magistrați.

Sunt câteva întrebări care țin de decență, nu obligatoriu de o abordare juridică. Evident că răspunsul nu va veni! Nu vă…

Gepostet von Alina Gorghiu am Freitag, 27. Juli 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *