Dăncilă, pusă la zid de presa internațională

Presa străină o sancționează dur pe Viorica Dăncilă după gafa monumentală pe care facut-o în Muntenegru la conferința de presă când a confundat locul în care se află. Aceasta a spus că se află in Pristina, capitala Kosovo, stat pe care România nu îl recunoaște ca independent, când, de fapt, era în Podgorica.

Presa românească a fost prima care a criticat-o pe Dăncilă pentru greșeala sa, însă nici cea străină nu a stat de-o parte.

„Gafă a premierului României! A încurcat Priştina cu Podgorița!”, publică site-ul Mondo din Muntenegru.

Iar cel mai important portal de ştiri din Muntenegru scrie: „Gafă a premierului român la Podgorița! «Mă bucur că sunt la Priştina»”, reia în titlu site-ul, declaraţia Vioricăi Dăncilă. Nu mai puţin de 89 de comentarii însoţesc articolul. „Politicienii n-au habar de geografie”, „Vă vine să credeţi că a venit să ne ofere sprijin pentru intrare în UE şi n-are habar unde e?”, „Este de nescuzat!”, „A fost oare o greşeală intenţionată?” sunt câteva dintre opiniile postate de cititori.

„Gafă inimaginabilă a premierului României”, detalii despre întâlnirea dintre cei doi premieri.

Iar presa din Serbia preia în ediţiile de astăzi informaţia. Ziariştii Publicaţiei Blic se întreabă : „Guvernul muntenegrean acoperă gafa?”

„A crezut că e în Serbia! Lapsus al premierului român la Podgoriţa. «Mă bucur că sunt la Priştina»”, titreaza Sîrbia Danas. De menţionat că Belgradul, care nu a acceptat niciodată declararea unilaterală a independeţei Kosovo, consideră în continuare că Priştina este încă parte a Serbiei, scrie Digi24.

De asemenea, Dăncilă a ajuns și pe paginile publicațiilor din Austria, care o ironizează: „Situatie jenanta pentru premierul roman Vasilica Viorica Dancila in Montenegru: politicianul in varsta de 54 de ani a ajuns marti in capitala Podgorica unde a subliniat intr-o conferinta de presa cu omologul ei Dusko Markovic ca este fericita sa fie ‘aici, in Pristina’. Pristina este capitala Kosovo, a fosta provincie a Serbiei a carei capitala nu a fost recunoscuta de catre Romania pana astazi”, scrie publicația APA.

Publicațiile austriece scot în evidență faptul că Dăncilă este considerată o marionetă a președintelui partidului din care face parte: „Pe de o parte politician, pe de alta parte marioneta a liderului partidului Liviu Dragnea, ea nu este la prima gafa diplomatica. Luna trecuta, in timpul intalnirii cu premierul eston Juri Ratas, ea i-a uitat numele in fata camerelor TV. In luna mai, ea l-a jignit pe omologul croat Andrej Plenkovic. Nu a mai asteptat sa fie intonat si imnul national al tarii din care provine oaspetele. In 2017, pe cand era europarlamentar, Dancila i-a spus unui reporter ca Iran si Pakistan fac parte din Uniunea Europeana”, scrie Die Presse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *