Utilizatorii de iOS nu se mai pot înregistra direct pe Netflix

Cu un total de 137 de milioane de subscripții în toată lumea, Netflix are de gând să îngreuneze procesul de plată pentru utilizatorii de iOS.

De acum, cei ce vor vrea să se înregistreze pe populara platformă de videostreaming și folosesc sisteme de la Apple vor trebui să o facă printr-un browser. Pentru un moment, utilizatorii care erau deja înregistrați vor putea să plătească prin iTunes, însă dacă plata nu a fost făcută o lună, aceștia trebuie să reintroducă datele prin intermediul unui browser, conform The Verge.

Până în prezent, gigantul american oprea un procent de 30% din orice plată efectuată prin aplicația sa. În cazul în care un utilizator plătea subscripția timp de un an, dezvoltatorul rămânea cu 85% din profituri. Gestul făcut de Netflix este exemplul perfect de reducere a profiturilor făcute de Apple prin intermediul altor aplicații.

Platforma de binging nu este singura care a criticat politica Apple – Spotify, una dintre cele mai cunoscute aplicații de muzică, a ocolit pe aceleași motive facturarea in-app.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *