Administrația Biden schimbă conducerea Radio Europa Liberă

Nu a trecut mult de când Joe Biden și-a preluat rolul de președinte al Statelor Unite ale Americii și deja a început să facă ”curățenie” în structurile centrale ale SUA. Cea mai recentă decizie a Administrației sale se referă la radiodifuzorii internaționali finanțați federal.

Autoritățile americane au numit duminică noi lideri ai Radio Free Europe/Radio Liberty, Radio Free Asia, și Middle East Broadcasting Networks, după ce persoanele desemnate de administrația lui Trump au fost concediate vineri de către noul CEO al Agenției SUA pentru Global Media (USAGM), informează Deutsche Welle.

  • Daisy Sindelar se va ocupa deocamdată de Radio Europa Liberă, până când va fi numit un președinte permanent. Aceasta îl înlocuiește pe Ted Lipien.
  • Locul lui Stephen Yates de la Radio Free Asia a fost luat de Bay Fang, editorul-șef care a fost concediat de CEO-ul USAGM precedent.
  • La Middle East Broadcasting Networks (MBN), șef interimar va fi Kelley Sullivan, în locul Victoriei Coates.

Kelu Chao, noul director al USAGM, a afirmat că radiodifuzorii „au acum o conducere care va promova democrația și alte valori americane în străinătate”. „Am mare încredere în acești lideri în asigurarea celor mai înalte standarde de jurnalism independent, obiectiv și profesional”, a mai spus aceasta.

Mai mult decât, au fost numiți și noi directori ai consiliilor corporative pentru cele trei instituții media, înlocuindu-i pe directorii consiliului numiți de Pack cu câteva zile înainte de demisia sa. Noii directori sunt Karen Kornbluh, fost ambasador la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care va ocupa funcția de președinte; Ryan Crocker, fost ambasador în Irak; și executivul PR Michael Kempner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *