
Compania JBS, atacată de hackeri săptămâna trecută, a plătit răscumpărare 11 milioane de dolari în Bitcoin
La o săptămână de la atacul cibernetic țintit asupra serverelor celui mai mare procesator de carne la nivel mondial, JBS, reprezentanții companiei braziliene anunță că plătit o răscumpărare de 11 milioane de dolari hackerilor care i-au blocat sistemul de operare.
Potrivit Wall Street Journal, răscumpărarea a fost plătită în Bitcoin. Suspiciunile referitoare la identitatea celor care au comis infracțiunile informatice sunt menținute asupra două grupări de hackeri ruși.
În consecința atacului, compania a oprit abatoarele din mai multe state americane, Australia și Canada, marcând o zi în care nu au fost sacrificată nicio bovină.
”Aceasta a fost o decizie foarte dificilă pentru compania noastră și pentru mine personal. Cu toate acestea, am considerat că această decizie trebuia luată pentru a preveni orice risc potențial pentru clienții noștri”, a declarat Andre Nogueira, CEO al JBS SUA.
În mod similar, cea mai mare conductă de combustibili din SUA, Colonial Pipeline, a fost atacată în urmă cu o lună. A plătit de asemenea o răscumpărare de 5 milioane de dolari, dar au anunțat luni că au reușit să recupereze aproximativ 2,3 milioane de dolari din această sumă. Recent, FBI a anunțat că agenția desfășoară investigații în cazul a circa 100 de feluri diferite de atacuri de tip ransomware, potrivit Biziday.
Cele mai mari cinci fabrici de procesare de carne de vită ale JBS se află în SUA, iar atacul cibernetic au oprit o cincime din producția de carne din țară, potrivit Bloomberg. Potrivit declarațiilor comapniei, datele personale ale clienților, angajaților și distribuitorilor nu au fost afectate.
Articole asemănătoare
Irlanda lansează o anchetă asupra Facebook după scurgerea datelor a 530 de milioane de utilizatori
La restaurant în Dubai, peștele ți se servește cu cod QR
Google anunță un nou sistem care va înlocui cookie-urile terțe care urmăresc activitatea pe web
Rușii și alegerile americane. Pe cine vrea regimul de la Kremlin să nu vadă la Casa Albă
Mit și adevăr despre coronavirus. Ce vor specialiștii să știi despre COVID-19