WhatsApp nu mai permite ca statusul online să fie vizibil pentru toți

WhatsApp a implementat funcția care face ca statusul de ”last seen” să fie vizibil doar pentru persoanele care se află în lista de contacte.

Conform The Verge, anunțul a fost făcut de utilizatori pe Twitter, unde unul dintre ei a postat un screenshot cu răspunsul WhatsApp la o întrebare de securitate.

Facem mai greu ca persoanele pe care nu le cunoașteți și cu care nu ați discutat să vă vadă ultima dată și prezența online pe WhatsApp”, a scris compania în email.

Funcția ”last seen” era setată, înainte, pentru ”Everyone” în mod default, asta însemnând că toți utilizatorii de pe WhatsApp putea să îți vadă prezența de pe platformă. De acum, însă, ”last seen” este setat în mod default doar pentru contactele pe care le ai în telefon.

Statusul de pe WhatsApp permite altor oameni să știe când ești sau când ai fost ultima dată online. Problema este, însă, că unele aplicații terțe exploatează această funcție pentru a supraveghea utilizatorii. Mai exact, ele pot agrega statusurile utilizatorilor, ceea ce poate permite terților să-i urmărească îndeaproape pe cei care folosesc WhatsApp. Opțiunea „My Contacts” împiedică terții să înregistreze statutul online pentru că o aplicație nu este considerată ca făcând parte din contactele tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *