Facebook, la un pas de un nou scandal. A refuzat eliminarea unui video “parțial fals” cu unul din liderii Congresului american

Din a doua parte a săptămânii trecute, în mediul online a început să circule un video în care Nancy Pelosi, liderul Camerei Reprezentanților, părea a fi beată.

Mai multe organizații de factcheck au etichetat clipul ca fiind “parțial fals”, întrucât acesta fusese manipulat să pară că Pelosi era sub influența unei substanțe.

Imaginile au fost pentru prima oară distribuite pe Facebook abia sâmbătă, împreună cu textul “E de necrezut, nu mai știe de capul ei, pariez că video-ul o să fie eliminat”, conform The Guardian.

În ciuda concluziilor trase de rețeaua care monitorizează acuratețea conținutului care circulă pe platforma de social media, Facebook a refuzat să elimine clipul. În schimb, filmarea va avea un reach mai mic și va fi afișată cu o etichetă care să-i avertizeze pe utilizatori.

În plus, gigantul tehnologic susține că cei care au distribuit deja imaginile vor primi o alertă prin care vor fi informați de concluziile organizațiilor independente de factcheck.

„În urma unui incident în urmă cu un an cu un videoclip anterior cu președintele Pelosi, am adoptat o serie de pași-cheie, făcând foarte clar pentru oamenii de pe Facebook când un terț determină conținutul ca fiind fals și actualizând politica noastră pentru a face explicită fel de suporturi manipulate pe care le vom elimina”, a afirmat un purtător se cuvânt al companiei.

Fiica lui Nancy Pelosi a acuzat Facebook că ar profita de pe urma scandalului și a cerut eliminarea imaginilor de pe rețeaua de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *