Afghanistan: O jurnalistă, susținătoare a drepturilor femeii, a fost ucisă pe stradă

La sfârșitul săptămânii trecute, o femeie a fost ucisă pe străzile din Kabul, în timpul Zilei. Mena Mangal era jurnalistă, consultant politic și o susținătoare a drepturilor femeii.

Pleca înspre muncă când a fost împușcată mortal. Făptașul sau făptașii – nu se știe cu exactitate – ar fi fugit de la locul incidentului, spune ministrul de Interne. Nici natura atacului nu este cunoscută: ar putea să fie un atentat terorist sau așa-zisele ”crime de onoare”, realizate de cunoscuți sau chiar familia victimei, confrom The Independent.

Cu doar câteva zile în urmă, omul de televiziune făcuse public pe Facebook faptul că este amenințată. Alți activiști s-au declarat înfuriați de faptul că autoritățile nu i-au oferit protecție lui Mena Mangal.

Organizația internațională Reporters without Borders a afirmat de la căderea regimului taliban în 2001, 2018 a fost cel mai mortal an pentru jurnaliști. Amnesty International afirmă, de asemenea, că cea mai groaznică țară pentru femei este Afghanistan. Aici, violențele asupra femeilor există și doar pentru că ele muncesc sau se duc la școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *