WhatsApp promite că va face termenii de utilizare mai puțin confuzi

WhatsApp este de acord să facă termenii și condițiile de utilizare a aplicației mult mai transparente, pentru a respecta legea Uniunii Europene. Schimbările pe care platforma le-a implementat în 2021 au atras critici din partea blocului comunitar, din cauza limbajului confuz folosit de Meta.

Anul trecut, WhatsApp era somată de Comisia Europeană să își revizuiască textul termenilor și condițiilor pentru că utilizatorii erau, în mod eronat, lăsați să creadă că platforma de mesagerie le colectează datele și le trimite mai departe către Facebook.

Într-un comunicat publicat pe site-ul CE, WhatsApp se angajează să devină mai transparentă și mai clară, astfel încât utilizatorii să știe exact ce schimbări implementează platforma și ce se întâmplă dacă nu sunt de acord cu ele.

Consumatorii au dreptul să înțeleagă la ce acceptă și ce presupune în mod concret această alegere, astfel încât să poată decide dacă doresc să continue să utilizeze platforma”, a spus Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție.

Uniunea a afirmat că va monitoriza platforma pentru a ase asigura că promisiunile vor fi respectate și a reamintit faptul că noile legi ce vor regelementa spațiul și piața online (DSA și DMA) vor trebuie respectate de toate companiile care activează în UE.

Conform The Verge, Meta a refuzat să comenteze după ce a fost întrebată dacă aceste măsuri de transparentizare vor fi aplicate și în SUA. Asta în cazul în care încă ai dubii că reglementarea Big Tech e o practică abuzivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *